2020-07-11 03:31

FRF cumpără defribilatoare pentru toate cluburile

 |  21:03
FRF cumpără defribilatoare pentru toate cluburile

Federația Română de Fotbal a luat decizia de a achiziționa defibrilatoare pentru toate cluburile afiliate în urma decesului jucătorului Patrick Ekeng, în timpul partidei Dinamo - FC Viitorul din Liga I, a anunțat, marți, președintele FRF, Răzvan Burleanu.

'Avem în plan în această vară o achiziție de defibrilatoare pentru toate cluburile afiliate la Federația Română de Fotbal. Cele din Liga I am înțeles că le au deja, sau le vor avea. Problema majoră este însă la bază, acolo este nevoie de o intervenție cât mai rapidă', a spus Burleanu la finalul Adunării Generale a FRF de marți.

Președintele a adăugat că în perioada următoare federația va lua în calcul o posibilă modificare a regulamentului, deoarece în momentul de față Legea Sportului prevede obligativitatea unei 'ambulanțe de tip B' la meciurile de fotbal, în timp ce în ROAF este specificată obligativitatea a două 'autosanitare'.

'Atât timp cât ai un cadru legislativ superior unui regulament, așa cum este Legea Sportului, atunci Legea Sportului se aplică. În cazul de față o ambulanță de tip B. Ea trebuie asigurată de organizatorul competiției prin cluburile gazdă. Este foarte dificil ca organizatorul de competiție să asigure ambulanța, și cred că se întâmplă în cazul tuturor federației, are loc acest transfer în care cluburile gazdă realizează aceste contracte (n.r. — pentru furnizarea ambulanțelor la meciuri). Noi acum avem în ROAF conceptul de Ťautosanitarăť și sunt două... și vrem să vedem dacă este nevoie de modificare a ROAF sau nu. Obiectivul este să fim siguri de integritatea sportivilor noștri', a explicat el.

Întrebat ce părere are despre intenția clubului Dinamo de a trimite trofeul Cupei României la mormântul lui Patrick Ekeng din Camerun, Burleanu a răspuns: 'Nu am auzit de această idee, dar trofeul Cupei României este transmisibil și nu putem opri această istorie. Cu siguranță însă vom acorda o medalie în memoria lui Patrick Ekeng. Acum depinde de Dinamo să fie medalie de învingător'.

Burleanu a menționat că programul echipei naționale până la debutul la EURO 2016 include trei partide amicale cu Congo, Ucraina și Georgia. 'Până la meciul cu Franța din deschiderea EURO 2016, mai sunt două meciuri amicale în Italia cu Congo și Ucraina. Apoi pe 3 iunie ne vom întoarce acasă să jucăm un meci amical cu Georgia, iar pe 5 iunie este programată plecarea în Franța. iar în Franța obiectivul nostru primar se știe, să trecem de faza grupelor. Dar și să fixăm o mentalitate de învingător, adică fiecare meci să fie gândit la victorie', a precizat oficialul FRF.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-05-10Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE