2020-08-08 04:16

George Ogăraru este singurul antrenor străin din celebra Academie Ajax Amsterdam. Olandezii au încredere în el, românii nu!

 |  18:05
George Ogăraru este singurul antrenor străin din celebra Academie Ajax Amsterdam. Olandezii au încredere în el, românii nu!

Antrenorul George Ogăraru s-a întors în Olanda după experienţa total nefericită trăită la Universitatea Cluj. De atunci nu a mai fost contactat de nici un club de la noi. Ajax Amsterdam, echipa pentru care ex-stelistul a jucat ani buni, i-a întins din nou mâna, după ce îl lăsase să-şi încerce norocul la gruparea ardeleană. De curând, el a fost promovat de la echipa Under-18 a “lăncierilor”, la postul de secund la formaţia de tineret. Şi încă un amănunt interesat. E singurul antrenor de la Academia Ajax care nu este de naţionalitate batavă. Iar asta spune multe. Că românii n-au avut încredere în el, în timp ce străinii l-au desemnat să le crească jucătorii pentru echipa mare. Totul într-un mediu superprofesionist.

"Ajax a fost pentru mine şi cariera mea punctul culminant, pentru că am jucat într-o echipă care juca un fotbal total şi frumos. Când m-am reîntors, m-am reîntors ca antrenor în cadrul Academiei şi am descoperit această lume a juniorilor şi a tinerilor din cadrul Ajax, am cunoscut cum se face această construcţie, cum se cresc jucătorii. Şi este fascinant", a povestit la DolceSport George Ogăraru. El va fi secundul lui Marcel Kaizer la echipa secundă, care evoluează în liga a doua din campionatul Olandei. Kaizer, Ogăraru şi colaboratorii lor îi vor înlocui pe Jaap Stam, Andries Ulderink şi Said Bakkati, care din această vară au semnat cu Reading, grupare din Championship.

Ajax Academy nu reprezintă doar un club de fotbal, ci o adevărată industrie de scos fotbalişti pe bandă rulantă, puşti care chiar ies pregătiţi din toate punctele de vedere pe poarta academiei, nu ca ai noştri care nu fac faţă peste hotare. Aproape 300 de copii se pregătesc zilnic la Academia lui Ajax, într-un program strict, că altfel nu se poate, de studiu, antrenament şi masă. "Avem 4 bucătari care gătesc mâncare caldă, proaspăta pentru toată lumea, începând de la copiii de 8 ani până la echipa a doua şi cea mare. Este un meniu foarte bine stabilit, copiii în mod normal vin de la şcoală direct aici, mănâncă, apoi studiază în cadrul şcolii clubului, apoi se antrenează şi, după antrenament, iaraşi au o masa aici. Meciurile le disputăm pe o arenă cu o capacitate de 5.000 de locuri. Avem un teren artificial de dimensiuni normale, acoperit, şi un Performance Center, de studiu al tehnologiei, unde se fac masurători, unde ştim tot ce trebuie despre copii", spune Ogăraru..

”Steaua, Dinamo şi Craiova trebuie să ia exemplul Viitorul”

George Ogăraru aplaudă proiectul lui Gică Hagi de la Viitorul, şi îi îndeamnă pe ceilalţi conducători ai cluburilor mari din România să urmeze exemplul fostului mare internaţional român:

"La noi, în România, este o mare diferenţă. Cluburile nu mai pun accentul pe academiile de copii şi juniori. Nu ştiu daca este vorba de aspectul financiar, o lipsa a viziunii sau a interesului faţă de aceşti copii, ori o lipsă de asumare a responsabilităţii... Până la urmă, un club mare are o responsabilitate pentru copiii care visează să ajungă unul dintre idolii echipei lor. Proiectul Viitorul al lui Gică Hagi a făcut ceva pentru fotbalul românesc, şi şi-a însuşit rolul pe care îl are în fotbalul românesc şi trebuie luat ca exemplu. Steaua, în primul rând, ar trebui să facă o Academie, Dinamo la fel, Craiova... Sunt cluburi cu tradiţie, cu mulţi fani si majoritatea fanilor se numara în rândul copiilor care merită această şansă de a juca pentru clubul pe care îl iubesc".

"Ready to G.O. (n.r. iniţialele numelui său, George Ogăraru) again. După un sezon reuşit ca antrenor la U18 "am promovat" la Jong Ajax, echipa secundă a "lăncierilor"!! Toate pânzele sus!"

George Ogăraru (Facebook)


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-07-03Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE