2019-12-05 17:42

VIITORUL. Gică Hagi l-a lansat pe Ianis la echipa mare. Presiunea pe umerii puştiului e uriaşă

 |  18:20
VIITORUL. Gică Hagi l-a lansat pe Ianis la echipa mare. Presiunea pe umerii puştiului e uriaşă

Florentin Dincă

Mulţi dintre iubitorii fotbalului românesc au aşteptat cu sufletul la gură promovarea lui Ianis Hagi la prima echipă a Viitorului. Monitorizat atent de mass-media în ultimii ani, odrasla Regelui a făcut în această vară-toamnă, în sfârşit, trecerea la seniori. Bineînţeles că Gică a fost cel care a luat această decizie, considerând că la 16 ani neîmpliniţi, mai precis 15 ani şi 10 luni, a venit timpul ca fiul său să tragă în piept aerul înalţimilor. Presiunea pe umerii urmaşului lui Hagi este de acum înainte imensă. Aşteptările sunt mari, chiar foarte mari. Rămâne de văzut cum va gestiona Ianis momentul, pentru că talent are cu carul, Anghel Iordănescu şi Victor Piţurcă fiind de părere că Ianis jr. este mult mai talentat decât era parintele său la aceeaşi vârstă. Dacă va fi aruncat în luptă în acest sezon îşi va depăşi “mentorul”, care a debutat în primul eşalon al fotbalului românesc la 17 ani şi 7 luni, în partida Bacău - FC Constanta, scor 3-0.

Acum câteva zile, Gică Hagi îl trimitea pe Ianis la un amical al Viitorului cu Juventus Colentina. Era prima experienţă a fiului său la echipa mare. Nu prea i-a reuşit nimic adolescentului, tracul debutului spunându-şi cuvântul. În week-end, Hagi jr. a prins alte aproape 20 de minute în tricoul echipei mari, în testul din Grecia cu Panathinaikos (0-1). Nu a ieşit nici acum în evidenţă, dar nu trebuie să se panicheze, timp are destul. E abia la începutul drumului, unul care se anunţă greu, tare anevoios, dar care peste doar câţiva ani, îl poate face noul star al echipei naţionale. Aşa cum a fost tatăl său, liderul unei Generaţii de Aur, după care suspinăm de atâta amar de vreme.

“Eu mă pregătesc în fiecare zi la antrenament cu gândul de a debuta în curând în Liga I. Când va veni momentul, atunci o să debutez. Cei de la seniori stau mai bine fizic decât juniorii, dar eu compensez prin tehnică”, a declarat Ianis Hagi la finalul meciului cu Juventus.

Cum îl vede tatăl său

VIITORUL. Gică Hagi l-a lansat pe Ianis la echipa mare. Presiunea pe umerii puştiului e uriaşă
zoom
Cea mai bună caracterizare nu are cum să i-o facă decât parintele său, omul care i-a fost zi de zi alături la antrenamente. “Are o tehnică extraordinară, atât individuală, cât şi de joc. Are viziune foarte bună şi este un pasator extraordinar pentru atacanţi. Mereu caută să o dea în gaură, cum spun fotbaliştii. Are capacitatea de a vedea tot terenul şi mereu e informat despre cum sunt colegii săi aşezaţi în teren. Pot spune că are un joc colectiv mai bun ca al meu. Eu eram mai individualist, driblam mai mult. Mai face şi el câte un dribling în plus, dar e un pasator”, a spus la sport.ro Gică Hagi.

1,2 milioane de euro a oferit Galatasaray pe Ianis, sumă refuzată deocamdată de Hagi

Fiul lui Kun Aguero ce să mai zică…

Dacă pe Ianis îl apasă forţa numelui tatălui său, fiul lui Sergio Kun Aguero ce ar putea să mai spună peste vreo zece ani. Cine nu ştie, vârful lui Manchester City are un copil cu Gianinna, una dintre fetele lui Diego Armando Maradona, considerat de mulţi cel mai valoros fotbalist din toate timpurile.  Pe numele său Benjamin, băiatul lui Aguero deja joacă la doar cinci ani la o şcoală de fotbal. Dar să recapitulăm, să vedeţi aici ce presiune va fi pe acest copil. Tatăl său este Sergio Aguero, fotbalist celebru la Manchester City, fost la Atletico Madrid şi titular în naţionala Argentinei, în timp ce bunicul său este “El Pibe” Maradona. Cine credeţi că-i este naş de botez? Ei bine, da, chiar Lionel Messi, numărul unu mondial în fotbalul ultimilor ani.

TOP 3 DEBUTURI ÎN LIGA 1

Nicolae Dobrin (FC Argeş) - 14 ani şi 10 luni 2. Rareş Lazăr (SC Vaslui) - 15 ani şi o lună 3. Codrin Epure (SC Vaslui) - 15 ani şi două luni

Dacă ar fi avut mai multă masă musculară şi forţă, Ianis ar fi debutat deja până acum în Liga 1 – Gheorghe Hagi

 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2014-09-07Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE