2020-02-23 10:10

Gică Hagi s-a înţeles cu Chelsea pentru transferul lui Cristian Manea

 |  17:56
Gică Hagi s-a înţeles cu Chelsea pentru transferul lui Cristian Manea

Florentin Dincă

În urmă cu cinci luni au apărut primele zvonuri legate de eventualul transfer al puştiului Cristi Manea la Chelsea Londra. În ultimele zile lucrurile s-au precipitat, iar englezii au trimis oferta oficială. 3 milioane de euro, sumă pe care Gică Hagi a acceptat-o imediat. Astfel că la vară, fundaşul de doar 17 ani va lua drumul Albionului, la zece ani de la debarcarea lui Adrian Mutu. Ulterior, oficialii de pe Stamford Bridge îi vor decide viitorul. Informaţia a fost dezvăluită de postul tv italian Sky, sub semnătura celebrului jurnalist Gianluca Di Marzio, recunoscut pentru informaţiile şi sursele sale sigure.

Mai mult ca sigur, internaţionalul român va fi împrumutat, la fel ca şi alţi aproape 30 de fotbalişti, la o echipă dintr-un campionat destul de puternic ddin Europa, urmând a fi chemat la echipa-mamă atunci când va fi copt pentru marea performanţă. Asta dacă va fi copt vreodată, dacă nu, va fi împrumutat mereu sau cedat definitiv la un moment dat. În momentul de faţă, lui Cristi Manea îi este imposibil să prindă echipa la Chelsea. Nici măcar primii 18. Linia defensivă a londonezilor este compusă din jucători unul şi unul. Branislav Ivanovic pe dreapta, John Terry şi Gary Cahill în centru, Cesar Azpilicueta pe stânga, iar rezerve sunt Kurt Zouma, Filipe Luis, plus tinerii Nathan Ake şi Andreas Chrinstensen. „Noi credem că e cea mai bună metodă. Am observat că la tinerii jucători, perioada dintre 18 și 21 de ani este cea mai dificilă. Atunci se întreabă dacă sunt sau nu suficienți de buni pentru Chelseași ce se va întâmpla cu ei. Am simțit că e mai bine pentru ei la această vârstă să joace, să capete vizibilitate și experiență. Din motive psihologice și fizice, e cel mai bine la această vârstă”, a declarat Michael Emanalo, directorul tehnic al liderului din Premier League.

Cel mai precoce tricolor

Cristi Manea este cel mai tânăr debutant la echipa naţională, la vârsta de 16 ani şi zece luni, într-un amical cu Albania în vara anului trecut. Produs 100% al Academiei Gheorghe Hagi, el a jucat prima dată în Liga I în sezonul 2013/2014. Dacă în sezonul trecut, Manea juca şi nu prea juca, acum el este titular de drept la Viitorul. Jucător polivalent, el poate evolua atât ca fundaş dreapta, cât şi stoper, însă la nevoie, aşa cum a fost cazul etapa trecută în Giuleşti, când a lipsit Mitrea, joacă la feld e bine şi apărător de bandă stângă.

Suma transferului: 3.000.000 euro

Salariul jucătorului: 20.000 de euro/lună

Gică Hagi s-a înţeles cu Chelsea pentru transferul lui Cristian Manea
zoom
Are foarte mult calităţi şi talent cât cuprinde. Va ajunge la o echipă mare. Depinde doar de el, cât de mult va munci şi cât de serios va fi – Gică Hagi, patron&antrenor Viitorul


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-03-05Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE