2020-08-11 16:28

“Guriţă” se autopropune la Dinamo. Cosmin Contra este favorit să-i ia locul lui Ioan Andone

 |  18:24
“Guriţă” se autopropune la Dinamo. Cosmin Contra este favorit să-i ia locul lui Ioan Andone

Dinamo suferă din plin la toate capitolele. Evoluţiile jenante ale “câinilor” din ultima lună şi jumătate, cu o victorie în ultimele şapte meciuri, l-au adus în pragul demiterii pe Ioan Andone. Dacă după eşecul cu Craiova a scăpat, după o eventuală înfrângere cu Pandurii, sâmbătă în Ştefan cel Mare, nu are cum să mai scape. În pole-position pentru înlocuirea sa este Cosmin Contra, demis şi îl în urmă cu câteva zile de pe banca divizionarei secunde spaniole Alcorcon.

Cel poreclit “Guriţă” chiar se autopropune la Dinamo. Mai are doar de rezolvat anumite acte cu gruparea iberică, apoi are cale liberă spre formaţia alb-roşie, pentru care a jucat în perioada 199-2001. Un factor esenţial în această mutare îl are Adi Mutu, noul manager din Ştefan cel Mare, prieten la catarmă cu Contra. De altfel, Cosmin a fost şi cel care l-a readus pe Mutu în România, la Petrolul. "Eu încă nu mi-am încheiat situaţia financiară cu Alcorcon. Probabil se va rezolva în cel mai scurt timp, după care sunt dispus să discut despre orice ofertă, chiar şi pe cea de la Dinamo. Am avut o discuţie cu Adi Mutu, dar în general despre fotbal. Dacă e un proiect bun şi se doreşte venirea mea la Dinamo voi fi disponibil de săptămâna viitoare. Cred că nea Ando are experienţa necesară să scoată echipa din această situaţie", a declarat la DigiSport Cosmin Contra. În cariera sa, fostul internaţional român le-a antrenat până acum pe Poli Timişoara, Fuenlabrada, Petrolul Ploieşti, Getafe, Guangzhou R&F şi Alcorcon. "Ştim cum e viaţa antrenorilor. Poţi spune că am spiritul de dinamovist, pentru că am trăit într-o perioadă extraordinară la Dinamo. S-au pierdut mulţi jucători acum, au venit alţi străini care nu s-au adaptat la fel de bine ca şi cei de anul trecut. Sunt lucruri care nu ţin de un antrenor. El face tactica, dar se întâmplă ca un jucător să ajungă într-o ţară străină şi trebuie să se adapteze. Sunt unii care pare că s-au născut în România şi alţii care au nevoie de un an de adaptare. La Dinamo, la Steaua se cer rezultate imediate. Ăsta este fotbalul. Aici, la Alcorcon, m-au dat afară fără motiv, şi trebuie să accepţi aceste decizii”, a mai spus tehnicianul.

A identificat cauzele declinului şi are şi rezolvarea

Chiar dacă a fost cam departe de fotbalul românesc în ultimii ani, Contra este la curent cu tot ce s-a întâmplat la Dinamo în ultimul timp. Antrenorul e de părere că declinul echipei în ultimele etape este strict legat de cedarea celor doi jucători de mare valoare din centrul defensivei, Puljic şi Mevlja, cei care au dus greul în mandatul lui Mircea Rednic: “Mie îmi place să fac pressing, îmi place fotbalul spectacol, dar trebuie să şi ai jucătorii ăştia. Eu am avut noroc şi la Timişoara, şi la Ploieşti, şi echipele au jucat ce le-am cerut eu. Dinamo are jucători tineri de mare perspectivă şi e un lot care să se bată în primele 6 şi la o cupă europeană. Dar, să se bată la titlu, în niciun caz. Poate, dacă s-ar fi menţinut cei doi fundaşi centrali de anul trecut. Poate dacă ar fi rămas Anton sau al doilea vârf, Essombe, atunci Dinamo ar fi avut şanse la titlu. Fundaşii centrali sunt foarte importanţi şi Dinamo a avut probleme pe axul central. Poate dacă în iarnă se vor aduce doi fundaşi centrali buni, care să dea siguranţă, Dinamo se poate gândi şi la altceva. De la mijloc în sus, Dinamo are o echipă foarte bună”.

Îl laudă pe Negoiţă

Parcă pentru a-şi pregăti terenul, Contra avut numai cuvinte de laudă la adresa lui Ionuţ Negoiţă, finanţatorul lui Dinamo: “Dacă nu ar fi fost domnul Negoiţă, Dinamo n-ar mai fi existat. Aud critici, dar lumea trebuie să se gândească la faptul că orice nume ar avea Dinamo, dacă nu era domnul Negoiţă, clubul nu ar mai fi existat. A trebuit să plătească nişte datorii şi acum încet-încet încearcă să facă o echipă care să se bată la titlu în viitor. Dar, tot ce se întâmplă acum la Dinamo se întâmplă datorită lui. Îl apăr de toate criticile, jos pălăria pentru el”.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-10-19Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE