2020-07-09 04:15

Ioan Andone ar trebui să fie antrenorul “câinilor” pentru următorii doi ani. Sezonul şi proiectul la Dinamo. Acum vor şi titlul

 |  16:09
Ioan Andone ar trebui să fie antrenorul “câinilor” pentru următorii doi ani. Sezonul şi proiectul la Dinamo. Acum vor şi titlul

Ioan Andone a semnat pe doi ani cu Dinamo şi de ieri şi-a început treaba în cel de-al treilea mandat pe banca grupării care l-a consacrat ca fotbalist şi poate ca antrenor. La conferinţa oficială de prezentare, atât noul antrenor, cât şi finanţatorul Ionuţ Negoiţă, au dezvăluit obiectivul pentru sezonul viitor – titlul de campioană. Cu un buget anunţat cu doar 10-15% mai mare decât anul trecut este aproape imposibil ca acest lucru să devină realitate. A devenit o modă jalnică ca la fiecare început de drum, la Dinamo să se vorbească de proiecte, de obiective, de trofee, dar suporterii roş-albi au rămas aproape de fiecare dată în ultimul deceniu doar cu buza umflată.

"Nu mi-a luat foarte mult să mă gândesc. Suporterii dinamoviști merită o echipă campioană. Tot ce ține de mine, de noi, vom face totul pentru a ajunge campioni. Vom încerca anul acesta. Nu e ușor, dar nimic nu e ușor în viață. Niciodată nu m-a speriat munca. Mi-am dorit să revin, poate să fie o nouă etapă pentru mine şi pentru club. N-am venit la Dinamo pentru bani, asta e exclus. Important e să alegem jucătorii cu care să ne batem la campionat. Asta e cel mai important. Nu intră oricine în vestiarul lui Dinamo şi veţi vedea acest lucru", afirmat cel poreclit “Fălcosul” la conferinţa oficială de prezentare.

Revin la pista Elhamed

Noul antrenor al “câinilor” discutat şi despre campania de achiziţii din această vară. Cap de listă este Hatem Elhamed, jucător care apaţine de Gent şi care a lăsat o bună impresie în cele şase luni petrecute în Groapă. Mijlocaşului central i s-a făcut deja o ofertă, la ca şi lui Bicfalvi şi lui Puljic, ultimul fiind şi el încă sub contract cu Gent. Dinamo l-a vrut şi în această iarnă pe Elhamed, însă Mircea Rednic s-a opus revenirii sale. În total, And one vrea doi portari şi cinci jucători de câmp. În atare condiţii, soarta goalkeeperului Vytautas Cerniauskas este pecetluită. "Încercăm să avem cel puțin șase jucători tineri în lot. Mai ales că e o regulă nouă: cel puțin un jucător de 21 de ani trebuie să fie în teren permanent. În privinţa lotului, deja am trimis oferte către Bicfalvi, Puljic și Elhamed. Avem nevoie de ei, sunt jucători buni. Elhamed e unul dintre jucătorii care au făcut minuni aici, zic eu. Îl aşteptăm cu braţele deschise, dacă îşi doreşte să revină. Oferta de la noi o are. Nu îmi doresc multe schimbări, dar sunt convins că putem face lucruri frumoase pentru suporterii noştri. Pentru a ne îndeplini obiectivul am nevoie de doi portari cu experienţă şi de 5 jucători de câmp. Avem un portar tânăr, care rămâne al treile", a mai declarat Andone, citat de digisport.ro.

Atac la Rednic: “Un antrenor trebuie să aibă şi caracter”

Finanţatorul Ionuţ Negoiţă nu a uitat să-i răspundă cu aceeaşi monedă lui Mircea Rednic, cel care în ultima perioadă l-a atacat pe unde l-a prins. Boss-ul din Ştefan cel Mare spune că, în ciuda calităţilor profesionale ale fostului antrenor, acesta are şi o hibă: caracterul. Negoiţă şi-a motivat astfel şi decizia de a-l alege pe Ioan And one: “Am încheiat un an mulțumitor, în care cel mai important lucru a fost ieșirea din insolvență. Dinamo e acum un club curat, e o fundație pe care se poate construi performanță. Vreau să-i mulțumesc domnului Mircea Rednic pentru tot ce a făcut sezonul trecut. Vreau să le mulțumesc suporterilor, care au fost extraordinari. Pentru sezonul următor am ales un antrenor. Am avut mai multe criterii. Unul foarte important a fost experiența. Un altul a fost faptul că acest antrenor are un CV foarte bun, dar și să aibă caracter. Consider acest aspect foarte important, pentru că am văzut persoane cu multe calități, dar dacă nu au caracter, au pus în umbră celelalte calități. Un alt aspect pe care vreau să-l luăm în calcul e integrarea tinerilor în prima echipă. Toate aceste calități le-am găsit în domnul Andone. Domnul Andone va avea un salariu mai mare decât domnul Rednic, așa am considerat. Domnul Rednic a avut un salariu cu doar 500 de euro mai mic decât Șumudică (n.r. 7.500 de euro pe lună). Pentru noul sezon ne dorim trofee. Toți jucătorii își doresc să continue la Dinamo, inclusiv cei cărora li se termină contractele. Ca urmare, sezonul viitor vrem titlul.Bugetul pentru anul acesta va fi de 5,5 milioane de euro. Este cu 10-15% mai mare decât anul trecut", a încheiat Negoiţă.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-05-23Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE