2020-08-07 01:43

Ionuţ Negoiţă joacă tare: “Numai renunţând la Omerta se poate face curăţenie în fotbalul românesc”

 |  18:24
Ionuţ Negoiţă joacă tare: “Numai renunţând la Omerta se poate face curăţenie în fotbalul românesc”

Florentin Dincă

Patronul lui Dinamo, Ionuţ Negoiţă, consideră că s-au făcut pași importanți în ultimii doi ani pentru ca fotbal românesc să devină unul “curat și performant”, dar există încă mai există o „mafie” a unor conducători, jucători și impresari, "formată în ultimii 15 ani", iar pentru anihilarea acesteia este nevoie de “curaj, determinare și unitate”.

Când am intrat în fotbal, am fost convins că voi putea face și eu ceva pentru ca acest fenomen să devină unul curat și performant. Am fost bucuros atunci când la Liga Profesionistă și la Federația Română de Fotbal au venit conducători care vor, ca și mine, curățenie în fotbal și reformarea acestuia. În ultimii doi ani s-au făcut pași importanți pe acest drum. Dar, din nefericire, caracatița formată din unii conducători de fotbal, unii jucători și unii impresari, caracatiță formată în ultimii 15 ani, este una încă extrem de puternică. Pentru a-i reteza definitiv tentaculele trebuie curaj, determinare și unitate", a precizat Negoiță într-un comunicat dat publicității joi.

Ionuț Negoiță a explicat şi vizitele sale la DNA, în urma acuzațiilor pe care le-a lansat la adresa fundașului Ștefan Bărboianu, căruia i-a reziliat contractul după derby-ul cu Steaua (1-3), acuzându-l pe acesta că ar fi "trântit" meciul.

"Luni dimineață, însoțit de directorul Departamentului de Integritate al FRF, am fost la DNA pentru a susține și în fața instituțiilor statului ceea ce știu despre problemele fotbalului românesc. Am descoperit că pentru instituțiile statului fotbalul reprezintă un domeniu de mare interes și sper că prin ceea ce le-am spus am dat deja o primă mână de ajutor în demersurile pe care acestea le întreprind. Mi-am exprimat disponibilitatea de a fi un partener constant și pe viitor al celor care-și doresc să se facă curățenie și voi lupta pentru realizarea acestui obiectiv. Am apelat la această modalitate de dialog cu spațiul public, în detrimentul unei conferințe de presă, în urma unor discuții cu cei care au preluat derularea investigațiilor. Am convenit împreună cu instituțiile abilitate ale statului să evităm deocamdată o expunere publică mai mare decât este necesară pe această temă. În încheiere, vreau să-i anunț pe toți cei care știu și ei lucrurile pe care eu le știu, oameni cu nume și prenume, că a sosit momentul să susțină și să confirme și în fata instituțiilor statului ceea ce discută doar între patru ochi. Numai renunțând la Omerta se poate face curățenie. Doar prin acțiuni curajoase și comune putem salva acest fenomen și îi putem readuce în tribune pe cei în slujba cărora ar trebui să fim cu toții: suporterii. Doar atunci vom putea vorbi iarăși despre un sport-rege reîncoronat și la noi în țară'', conchide Ionuț Negoiță.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-05-14

In legatura cu acest articol...

Patronul clubului DINAMO, Ionuţ Negoiţă, afirmă că „trădătorul” Ştefan Bărboianu a fost “cumpărat” de STEAUA pentru a trânti ultimul derby-ul

DINAMO. Ionuţ Negoiţă a mers la DNA în cazul Bărboianu
Parerea ta...

ANONIM
16 Mai 2015

Tu vorbes reprezentantul Sicilienilor la Dinamo . La fel a fost ca tine si Busca , Borcea , etc. , iar acum sint unde le este locul .
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE