2020-07-02 10:35

Ionuț Stroe: “Stadionele Steaua și Arcul de Triumf vor fi gata până la EURO”. Veste bună pentru dinamoviști

 |  16:04
Ionuț Stroe: “Stadionele Steaua și Arcul de Triumf vor fi gata până la EURO”. Veste bună pentru dinamoviști

Ministrul Tineretului şi Sportului, Ionuţ Stroe, a declarat la finalul Comitetul interministerial de pregătire şi organizare a turneului final al Campionatului European de fotbal 2020, că lucrările de construcţie la stadioanele Steaua şi Arcul de Triumf vor fi finalizate până la începerea turneului final european.

Acesta a adăugat că Stadionul Giuleşti va fi gata în luna septembrie a acestui an şi a subliniat că noua arena Dinamo nu a fost abandonată, ci va fi construită după rezolvarea numeroaselor problemelor juridice care planează la acea locație.

"Cele două stadioane anunţate deja vor fi gata. Dar reiterez angajamentul ferm al statului român în ceea ce priveşte investiţia în toate cele patru anunţate iniţial. Dacă există probleme juridice la Dinamo asta nu înseamnă că vom abandona această investiţie. La Giuleşti se lucrează şi stadionul va fi gata probabil în toamnă. Chestiunea de natură juridică de la Dinamo trebuie să îşi găsească finalitatea. Din acel moment, când vom cunoaşte regimul juridic al arenei vor demara şi procedurile legale şi anume transferarea la CNI. Dar până nu se lămureşte regimul juridic nu putem să acţionăm în niciun fel", a afirmat Stroe, care a precizat că săptămâna viitoare va efectua vizite pe şantierele deschise la cele trei stadioane.

CNI a spus în ce stadii sunt cele trei stadioane

Prezentă la întrunire, Manuela Pătrăşcoiu, directorul general al Companiei Naţionale de Investiţii (CNI), a precizat că Stadionul Steaua este finalizat acum în proporţie de 75%, Arcul de Triumf - 60%, iar Rapid - 35%: "Stadionul Steaua are un stadiu de execuţie de 75%, iar în prima parte a lunii februarie va fi finalizată în totalitate montarea acoperişului. Vom începe infrastructura în luna martie pentru gazon, iar din aprilie vor începe lucrările de ţesere pentru că va fi un teren hibrid. La fel şi la Arcul de Triumf va fi un teren hibrid, acolo lucrările la gazon vor începe în martie. Stadionul Arcul de Triumf este într-un stadiu de 60%. Până la 30 mai 2020, Steaua şi Arcul de Triumf vor fi pregătite pentru antrenamente. Deci vor avea asigurate spaţiile pentru presă, vestiarele, gazonul, nocturna, tot ceea ce a fost agreat cu UEFA. Stadionul Giuleşti este într-un stadiu de 35%, iar săptămâna viitoare va fi la cota zero pentru că se va termina turnarea plăcii de beton şi se începe montarea elementelor de suprastructură. În luna septembrie va fi gata şi acest stadion".

România a primit organizarea a patru meciuri din cadrul Campionatului European din 2020 pe Arena Naţională din Capitală. EURO 2020, ediţie aniversară care celebrează 60 de ani de la primul Campionat European, se va desfăşura în perioada 12 iunie - 12 iulie în 12 oraşe: Bucureşti (România), Baku (Azerbaidjan), Copenhaga (Danemarca), Londra (Anglia), Munchen (Germania), Budapesta (Ungaria), Roma (Italia), Amsterdam (Olanda), Dublin (Irlanda), Sankt Petersburg (Rusia), Glasgow (Scoţia), Bilbao (Spania).

Bucureştiul va găzdui trei partide în cadrul Grupei C şi una în faza optimilor de finală. Astfel, pe Arena Naţională sunt programate meciuri în zilele de 14, 18, 22 şi 29 iunie 2020. Dacă se califică în urma barajului de Liga Naţiunilor, echipa naţională a României va juca cel puţin două partide la Bucureşti.

UEFA solicită celor 12 ţări organizatoare să pună la dispoziţie alte patru stadioane la standarde internaţionale pentru antrenamentele oficiale ale echipelor naţionale. Cele patru arene pe care România le-a ales pentru a le moderniza sunt Arcul de Triumf, Steaua, Rapid şi Dinamo, însă lucrările au început doar la primele trei.

Propunerile FRF pentru antrenamentele echipelor naţionale care vor juca la Bucureşti în cadrul EURO 2020 sunt bazele sportive de la Mogoşoaia, Berceni (FCSB) şi Voluntari, şi nu stadioanele Steaua, Arcul de Triumf şi Rapid din Capitală, aflate în prezent în construcţie. În cazul în care vor fi gata până la 30 mai 2020, FRF va putea adăuga noile arene pe lista propunerilor transmisă la UEFA pentru antrenamentele din timpul EURO 2020.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-01-31Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE