2019-12-11 22:35

Jucătorii Astrei Giurgiu nu mai vor să joace până nu-şi primesc măcar o parte din restanţele salariale

 |  19:12
Jucătorii Astrei Giurgiu nu mai vor să joace până nu-şi primesc măcar o parte din restanţele salariale

Florentin Dincă

Principala contracandidată la titlu a Stelei în acest sezon, Astra Giurgiu, tinde să devină cât de curând o echipă de pluton. Chiar dacă este lideră în clasamentul Ligii 1, vestiarul grupării giurgiuvene stă pe un butoi de pulbere de două săptămâni. Toţi jucătorii sunt neplătiţi de luni de zile, iar majoritatea dintre ei nu mai vor să intre în teren la următoarele partide dacă nu li se vor achita măcar o parte din restanţe, conform unor surse din cadrul echipei de la Dunăre. Ei plănuiesc plănuiesc să-şi depună cât de curând memorii pentru a deveni jucători liberi.

Marius Şumudică nu mai ştie ce metodă să folosească pentru a-i determina pe aceştia să mai joace în partidele care urmează. La meciul cu Pandurii, pierdut acasă de Astra, scor 1-2, tehnicianul s-a rugat efectiv de jucătorii săi să intre în teren. La următorul însă, în deplasare cu CFR Cluj, scor 1-1, doi dintre titularii de bază ai echipei, William De Amorim şi Junior Morais, au decis, cu orice risc, să nu boicoteze disputa. “E o situație urâtă rău. Suntem pe primul loc, dar avem o groază de bani de luat. Ne putem depune memorii. Dacă ai curaj, îţi depui memoriu. Îţi asumi totul şi-ţi depui memoriu. Nu contează că apoi eşti exclus sau trimis la echipa a doua. Suntem în discuţii de o săptămână şi jumătate cu oamenii din conducere, vorbim şi jucătorii între noi, să vedem dacă vom mai continua. Nu suntem toți în aceeași situație. Unii au deprimit pe ultimele trei luni, alţii pe două …”, a fost tranşant Florin Lovin. Ex-stelistul, alături de “greii” Budescu, Geraldo, Teixeira, Alibec, Găman, Lung jr., Morais, Enache şi De Amorim, au restanţe salariale de trei luni. Din categoria “două luni restanţe” fac parte Boldrin, Dandea, Ioniţă, Oros, Ricardo Alves, Alexandru Stan, Florea, Queiros şi Iulian Roşu, toţi cu salarii mult mai mici decât primii enumeraţi. Dacă nu îi va putea întoarce, Şumudică ar putea folosi mâine, la Brânceni, contra echipei locale unirea, în 16-imile Cupei României, o echipă alcătuită din foarte multe rezerve. 

Jucătorii Astrei Giurgiu nu mai vor să joace până nu-şi primesc măcar o parte din restanţele salariale
zoom
Scăparea ar putea veni de la UEFA

Din închisoare, Ioan Niculae îşi făcea socotelile că în eventualitatea calificării echipei în grupele Europea League urma să primească în jur de 600.000 de euro. Cum obiectivul a fost ratat la Alkmaar, finanţatorul giurgiuvenilor a rămas cu buzunarele goale. Deci implicit şi jucătorii. Totuşi, în urma accederii în play-off-ul competiţiei, Astra urmează să primească săptămâna viitoare de la forul european suma de 240.000 de euro, bani care în mod normal ar trebui să ajungă cât mai repede în conturile fotbaliştilor lui Marius Şumudică.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-09-21



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE