2020-08-10 12:02

Jucătorii de la Dinamo şi de la Botoşani vor fi retestaţi pentru Covid-19

 |  14:09
Jucătorii de la Dinamo şi de la Botoşani vor fi retestaţi pentru Covid-19

Secretarul general al LPF, Justin Ştefan, a declarat, luni, că jucătorii echipelor Dinamo şi FC Botoşani, cluburi unde au fost confirmate primele trei cazuri pozitive de coronavirus din fotbalul românesc, vor fi retestaţi la mijlocul acestei săptămâni. În funcţie de rezultatele primate, cele două grupări vor primi sau nu acceptul din parte DSP de a reporni activitatea.

"Pentru ambele cluburi este aplicată aceeaşi regulă, izolare 7 zile, apoi retestare şi dacă testul este negativ primesc autorizare pentru revenire la locul de muncă. La mijlocul săptămânii se vor face testările şi e clar că e posibil ca ambele echipe să spună că nu s-au antrenat şi să mai ceară câteva zile suplimentare. E greu de crezut că Dinamo va juca în weekend, dar e posibil ca meciul lui CFR Cluj cu Botoşani să-l împingem pe luni-marţi, să vedem", a declarat Ştefan pentru Agerpres.

Oficialul LPF a precizat că este posibil ca apariţia cazului pozitiv de coronavirus la Dinamo să decaleze finalul campionatului: "Important este ca toţi jucătorii să fie izolaţi, pentru a nu se crea un focar. Aceste cazuri poate îngreunează un pic play-out-ul, dar deocamdată nu ne facem probleme că nu putem să-l ducem până la final, poate doar să ducem închiderea sezonului un pic mai încolo. Am vorbit şi cu deţinătorul drepturilor TV, discutăm pe marginea unui termen pentru o nouă tranşă de plată. Să se aşeze lucrurile într-o stare normală".

Joia trecută, cu o zi înaintea reluării Ligii I, au fost confirmate 3 cazuri de infectare cu Covid-19, unul la un magazine al clubului Dinamo şi două la FC Botoşani, medicul echipei şi un jucător de la echipa secundă, ceea ce a dus la suspendarea meciurilor celor două formaţii. Loturile echipelor celor două echipe au intrat în izolare, în timp ce Direcţiile de Sănătate Publică au deschis anchete epidemiologice.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-06-15Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE