2020-02-28 18:08

Jucătorii de la Pandurii au refuzat să mai intre pe teren în repriza secundă cu ASA, din cauza terenului îngheţat şi a temperaturii

 |  22:55
Jucătorii de la Pandurii au refuzat să mai intre pe teren în repriza secundă cu ASA, din cauza terenului îngheţat şi a temperaturii

Florentin Dincă

Meciul dintre ASA Târgu Mureș și Pandurii Târgu Jiu, din etapa a 21-a a Ligii I de fotbal, a fost suspendat de arbitrul Marius Avram după prima repriză, duminică seara, pe Stadionul ''Trans-Sil'' - Târgu Mureș, din cauza faptului că jucătorii echipei oaspete au refuzat să mai iasă pe teren după pauză, motivul fiind terenul îngheţat bocnă şi temperature cu mult sub zero grade. Întrebarea este următoarea, şi este adresată şefilor din fotbalul românesc, Răzvan Burleanu şi Gino Iorgulescu.

De ce naiba se mai joacă în Liga 1 la mijloc de decembrie? Chiar dacă nu a nins foarte mult, decât în unele zone din ţară, terenurile sunt adevărate gheţuşuri. Şi pentru ce? Ne aşteaptă vreun Campionat Mondial sau European? Nu. Şi, culmea, mai sunt meciuri de disputat, luni, Astra la Mediaş, şi Viitorul acasă cu Botoşani. Dar şi joi, în Cupa Ligii, Dinamo – Steaua.

ASA conducea cu scorul de 2-0 la pauză, prin golurile marcate de Gabriel Mureșan (19) și Vlad Morar (37). Echipa Pandurii a avut la Târgu Mureș doar cu 15 jucători pe foaia oficială, Marian Pleașcă și Lucian Sâmărtean refuzând să joace de la început, din cauza terenului înghețat, pe care jucătorii cu greu și-au putut menține echilibrul. Gorjenii şi-au asumat gestul şi vor pierde meciul cu 3-0 la masa verde.

Nici Gino, dar nici Burleanu, nu s-au sinchisit să răspundă la întrebările de mai sus. După lungi rugăminţi, secretarul LPF, Iustin Ştefan, a intrat la DigiSport şi a dat vina pe …vreme, pe televiziuni, pe arbitri. "Anotimpul e împotriva noastră şi nu putem să-l controlăm. Aceasta este situaţia infrastructurii fotbalistice din România. Ar trebui să încercăm să tragem meciurile la o altă oră, mai ales în luna decembrie, dar ne-am lovit de refuzul televiziunilor. Comisia de Disciplină va determina a cui e vina, noi nu ne putem antepronunţa. Cel care stabileşte practicabilitatea sau impracticabilitatea terenului de joc este arbitrul. Acesta a decis că terenul e practicabil, el a apreciat aşa. Pandurii îşi va prezenta cazul la Comisia de Disciplină. Dacă se va stabili că terenul e impracticabil, şi sunt dovezi în acest sens, se va merge pe o anumită cale regulamentară", a zis Justin Ștefan la DigiSport. 

Un alt meci, la o ora şi mai târzie, s-a disputat totuşi la Iaşi, între CSMS şi Dinamo, câştigat de gazde cu 3-1. În ziua meciului, dinamoviştii au ameninţat că nu vor intra nici ei pe teren, din cauza condiţiilor meteo. Până la urmă, aceştia au jucat meciul, deşi fotbaliştii celor două formaţii abia şi-au putut ţine pe teren. Ieşenii au revenit senzaţional pe tabelă, după ce au fost conduşi prin golul lui Nedelcearu din debut. Au egalat prin Cristea, din penalty, au condus prin golul lui Ştefănescu, iar Gheorghe a închis tabela, tot din penalty. De menţionat că Azer Busuladzic, mijlocaşilor câilor, a fost eliminat la mijlocul reprizei secunde.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-12-18Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE