2020-05-29 02:55

Licenţa Pro. Cine minte: Rădoi sau Chivorchian?

 |  18:46
Licenţa Pro. Cine minte: Rădoi sau Chivorchian?

Mirel Rădoi nu are diplomă de Bacalaureat, impediment pentru a obţine Licenţa Pro în România. La Steaua s-a găsit momentan soluţia ca Rădoi să fie director sportiv, iar antrenor principal Dumitriu Dumitriu, deşi, de facto, finul lui Gigi Becali conduce antrenamentele şi face selecţia jucătorilor. Săptămâna aceasta, Rădoi a anunţat că va face şcoala de antrenori în Moldova, deoarece acolo nu e obligatoriu să ai Bacalaureatul luat.

Miercuri, Dan Apolzan, directorul Şcolii de Antrenori a FRF, a afirmat că va discuta în Comisia Tehnică posibilitatea ca şi în România să se poată lua Licenţa Pro fără diploma de BAC. Joi, Gheorghe Chivorchian, fostul secretar general al FRF, a declarat pentru prosport.ro că în Moldova regulamentul spune că trebuie să locuieşti şi să antrenezi peste Prut pentru a te putea înscrie la cursurile de antrenor. Imediat, într-o conferinţă de presă, Rădoi l-a contrazis pe Chivorchian.

De aici se nasc imediat două întrebări:

• Cine minte: Rădoi sau Chivorchian?

Se încearcă urgentarea schimbării regulamentului în România, astfel încât Rădoi să facă fără probleme şcoala de antrenori acasă?

“Nimic ilegal”

“Nu stau ca şi ceilalţi antrenori pe la emisiuni, de nu mai au timp să facă analiza jucătorilor. Se pare că unii au timp pentru asta. În legătură cu participarea mea la cursurile de antrenori ale şcolii din Moldova: nu este absolut nimic ilegal. Nu m-am ferit de nimeni, nu m-am ascuns. Din punctul meu de vedere ar trebui făcută o anchetă pentru a se afla cum a putut apărea un document în presă în care erau implicate doar trei părţi (n.r., informaţia că va face Şcoala de antrenori în Moldova). Aveam ca variante Moldova şi Italia. Pentru Italia era mult mai dificil pentru mine ca timp pierdut pentru transport. BAC-ul este doar un criteriu de punctaj la ambele federaţii, nu cum e în România. A fost normal ca eu să aleg aceste variante. În al doilea rând, în România terminarea cursurilor ar fi durat între cinci ani şi jumătate şi şase ani. La Coverciano primeşti Licenţa PRO în 3 ani şi opt luni, iar în Moldova în patru ani. Cred că este de asemenea normal ca eu să prefer această variantă”, a spus Rădoi în conferinţa de presă.

Chivorchian: Îi trebuie domiciliu

„Întâmplarea face că sunt bun prieten cu preşedintele Federaţiei de Fotbal din Moldova, Pavel Cebanu. Am vorbit chiar ieri cu el despre subiectul ăsta, l-am întrebat: «Băi, ia spune-mi şi mie ce se întâmplă la voi? Văd că vine toată lumea să-şi ia carnetul acolo, la Chişinău!». Mi-a răspuns că, într-adevăr, n-ai nevoie de Bacalaureat pentru a face cursurile la Chişinău, dar trebuie îndeplinite, în schimb, alte două condiţii, să ai domiciliul în Moldova şi să antrenezi în această ţară“, a explicat Chivorchian.

Rădoi: Nu le place faţa mea

“Din ce am discutat şi până astăzi, nu a fost nici o problemă. Mi-au cerut mai multe acte şi le-am depus. Eu am înţeles că nu am nevoie de rezidenţă şi cred că e dreptul la liberă circulaţie. Nu cred că sunt obligat să antrenez în Moldova. Acum apar nişte informaţii din partea unor oameni cărora nu le place faţa mea, asta nu înseamnă că au legătură cu realitatea”, a spus Rădoi.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-03-09Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE