2020-08-09 20:45

LIGA 1, ETAPA 18. Locul 5 (Dinamo) şi locul 3 (Steaua) se întâlnesc în "Groapă"

 |  11:29
LIGA 1, ETAPA 18. Locul 5 (Dinamo) şi locul 3 (Steaua) se întâlnesc în "Groapă"

Florentin Dincă

Eternul derby al fotbalului românesc, Dinamo – Steaua, se joacă duminică seară, de la ora 20.30, în Ştefan cel Mare. Dacă în ultimii ani, Steaua a ţinut steagul sus în derby şi şi-a învins mai mereu marea rivală, acum nici măcar roş-albaştrii nu mai sunt în prim-plan, fiind în cădere liberă. Şi vorba unui suporter hâtru al lui Dinamo: “Dacă nu îi batem nici acum pe stelişti, atunci nu cred că o să-i mai batem niciodată”.

Şi “câinii” chiar au motive să spere la un succes pentru a stopa hegemonia Stelei. Au patru atuuri importante. Primul se numeşte Mircea Rednic, tehnician versat şi cu o droaie de experienţă internă şi internaţională. Cam cât a celorlaţi trei la un loc de pe banca adversă, Ţiţi Dumitriu, Mirel Rădoi şi Nicolae Dică. Al doilea avantaj al gazdelor e că joacă acasă, în Groapă, un teren pe care îl cunosc la perfecţie. Şi în tribune discrepanţa va fi una uriaşă. Fanii roş-albi vor umple arena, în timp ce steliştii vor continua să boivoteze meciurile favoriţilor. Şi la nivel de loturi, dinamovişii sunt superiori, dar doar numeric, pentru ca luaţi unul câte unul, adversarii lor sunt mai valoroşi. Rădoi are o groază de absenţi. Chipciu şi Tahar sunt suspendaţi, iar Papp, Kharja, Muniru, Cojocaru şi Hamroun sunt accidentaţi. De partea cealaltă, Rednic nu se poate baza pe C. Matei şi A. Marc.

LIGA 1, ETAPA 18. Locul 5 (Dinamo) şi locul 3 (Steaua) se întâlnesc în 'Groapă'
zoom
Hamroun riscă din nou

Considerat la începutul verii cel mai reuşit transfer, Jugurtha Hamroun a devenit în doar câteva luni un jucător problematic la Steaua. Şi nu din cauza evoluţiilor slabe, ci din cauza accidentărilor. Algerianul a suferit trei două rupturi musculare şi o întindere, care l-au scos scos din joc multe săptămâni. La ultima accidentare, petrecută în timpul partidei cu Pandurii Targu-Jiu, pe 25 octombrie, a suferit o întindere de gradul I a muschiului biceps femural stang - cap scurt. Şi iar încă trei săptămâni pe bară. Acum este aproape în totalitate refăcut şi, chiar dacă şi-a promis că nu o să mai intre decât atunci când va fi apt 100%, Hamroun va risca să joace cu Dinamo, mai ales că Rădoi nu îl are nici pe Chipciu.

Puţine surprize

Cei doi antrenori şi-au creionat deja în gând formulele de start. Dacă nu vor exista accidentări de ultim moment, Mircea Rednic este hotărât să înceapă cu un sistem 4-2-3-1. Cerniauskas va în poartă, Fai pe dreapta, Puljic îi va lua locul suspendatului Marc, şi va face cuplu cu Miha Mevlja, revenit după suspendare, iar S. Filip va asigra banda stângă. La mijloc, deşi nu îşi dorea, Puriul îl va retrage pe Vojnovic lângă Anton, în timp ce Gavrilă îl va substitui pe C. Matei. Palic, Rotariu şi Gnohere sunt oamenii de gol ai lui Dinamo. Rezervele nu sunt multe: I. Popescu, feussi, Nedelcearu, I. Şerban, Shalaj şi Essombe. Rădoi în schimb nu are prea multe variante. Niţă va fi sigur în poartă, după ce Cojocaru s-a ales cu o amigdalită cronică şi a fost internat în spital. Râpă e fundaşul dreapta, căpitanul Varela va trage de el să joace tot meciul, chiar dacă se va întoarce chiar abia astăzi de la un meci al naţionalei sale. Toşca şi Guilherme vor asigura partea stângă a apărării. L. Filip şi Breeveld sunt singurii închizători apţi, iar Stanciu, Popa, Hamroun şi Tade vor asigura avanposturile campioanei. Rezervele notabile sunt doar trei: Alcenat, Carp şi Tudorie.

Steaua câştigă, dar nu pe valoare

Fostul preşedinte al LPF, Mitică Dragomir, este de părere că Steaua se va impune în derby, însă nu pe valoarea superioară a lotului, ci mai degrabă pe experienţa elevilor lui Rădoi. “Cred că o să câştige Steaua! Sunt în corzi, se mobilizează, pe asta mă bazez. Nu neapărat pe valoare. Dinamo are antrenor bun, jucători buni, galerie bună, dar fotbaliştii sunt tineri. Lotul Stelei îl depăşeşte pe cel al lui Dinamo”, a spus la  ProsportLive Dumitru Dragomir.

Gazon prost

Un mare neajuns al derby-ului va fi calitatea gazonului. Faţă de Arena Naţională, unde covorul de iarbă arată încă foarte bine chiar şi la această dată, suprafaţa de joc de pe stadionul Dinamo s-a degradat vizibil în ultimele luni, fiind ars şi cu multe porţiuni fără iarbă. Este de înţeles, aici îşi dispută meciurile de pe teren propriu şi nou-promovata FC Voluntari.

LIGA 1, ETAPA 18. Locul 5 (Dinamo) şi locul 3 (Steaua) se întâlnesc în 'Groapă'
zoom
Coregrafie fără torţe

După mulţi ani în care au încântat pe toată lumea, chiar şi pe rivali, cu coregrafiile lor spectaculoase, fanii dinamovişi de la Peluza Cătălin Hâldan au renunţat pentru o perioadă nedeterminată la torţe, fumigene sau alte materiale pirotehnice. Totul în semn de respect pentru cele 57 de victime (n.r-până ieri) din clubul Colectiv. La fel se va întâmpla la derby-ul de duminică din Ştefan cel Mare.

Campioana se mută la Piteşti

Cum în Ghencea nu poate intra, iar Arena Naţională nu are aviz ISU, Steaua a căutat şi găsit casă pentru următoarele meciuri considerate pe teren propriu. Arena Nicolae Dobrin din Piteşti va fi gazda echipei campioane, şi asta chiar începând de săptămâna viitoare, când roş-albaştrii vor întâlni Astra Giurgiu (29 noiembrie, ora 20.30). Mai sunt de pus la punct anumite detalii, gen turnicheţi sau post tv de transmisie, însă LPF va mai inspecta încă o dată stadionul de 15.000 de locuri şi va da într-un final avizul. 

Echipe probabile

Dinamo: Cerniauskas – Fai, Puljic, Mevlja, St. Filip – Anton, Vojnovic – Gavrilă, Palic, Rotariu – Gnohere

Steaua: Niţă – Râpă, Varela, Toşca, Guilherme – Breeveld, L. Filip – Ad. Popa, Stanciu, Hamroun - Tade

 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-11-20Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE