2020-07-03 23:26

LIGA 1. Revin în scenă arbitrii adiţionali!

 |  19:17
LIGA 1. Revin în scenă arbitrii adiţionali!

Florentin Dincă

Arbitrii din Liga 1 au viciat rezultatele meciurilor şi când au fost trei (central plus doi tuşieri), şi când au fost cinci (central, doi tuşieri şi doi adiţionali), cum a fost cazul returului 2013/2014. În atare condiţii, nu înţelege nimeni ultima scorneală a Federaţiei Române de Fotbal, care decis ca brigăzile de cinci arbitri să revină începând cu returul actualului sezon din Liga 1. Mai mult, cheltuielile suplimentare legate de adiţionali vor fi suportate chiar de către forul european.

Nu la toate cele nouă meciuri ale etapei vor fi cinci arbitri, ci doar la cinci partide considerate mai dificile de condus, gen derby-uri, de mai marii Comisiei Centrale a Arbitrilor. Arbitrii adiţionali au mai fost folosiţi în primul nostru eşalon în partidele din returul ediţiei 2013-2014, însă apoi s-a renunţat la serviciile acestora. “Se aprobă delegarea de către Comisia Centrală a Arbitrilor a arbitrilor adiționali pentru un număr de cinci jocuri/etapă, jocuri ce vor fi stabilite de către Liga Profesionistă de Fotbal și pentru semifinalele și finala Cupei României. Sumele aferente costurilor generate de utilizarea sistemului cu arbitri adiționali vor fi suportate din fondurile alocate de UEFA în acest scop”, se arată în comunicatul FRF. De asemenea, CCA va delega arbitri adiţionali şi la meciurile din semifinalele şi finala Cupei României.

LIGA 1. Revin în scenă arbitrii adiţionali!
zoom
Il Luce: “Nu au nici un rol. În Ucraina i-au desfiinţat”

Antrenorul lui Şahtior Doneţk, Mircea Lucescu, un veşnic “duşman” al arbitrilor, a avut la sfârşitul anului trecut, după un eşec cu Athletic Bilbao în Liga Campionilor, o replică acidă la adresa arbitrilor adiţionali, cărora nu le vede rostul. “De ce îi ţin pe aştia care stau pe margine, lângă poartă? Eu nu înţeleg. Am protestat de la început, pentru că nu au nici un rol. Împart responsabilitatea unul altuia. Unul aşteaptă să ia ăla de la centru decizia, ăla de la centru aşteaptă de la celălalt şi tot aşa. Se întâmplă apoi  şi se ajunge la greşeli mult mai mari decât dacă ar fi doar arbitrul de centru care să decida. Am spus-o de la început că nu văd rostul acestor arbitri, în Ucraina i-au desfiinţat, şi-au dat seama că sunt numai costuri aiurea”, a tunat Il Luce.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-02-10Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiriPUBLICITATE