2020-01-21 01:15

Liga insolvenţilor. Gaz Metan Mediaş e a patra echipă din Liga I care intră în insolvenţă

 |  20:20
Liga insolvenţilor. Gaz Metan Mediaş e a patra echipă din Liga I care intră în insolvenţă

Liga 1 şi-ar putea schimba numele în liga insolvenţilor. Şi asta pentru că Gaz Metan Mediaş e de ieri a patra echipă din primul eşalon care intră în procedură de reorganizare financiară, după Pandurii Târgu Jiu, ASA Târgu Mureş şi CFR Cluj. Trei din cele patru echipe aveau în momentul de faţă şi pretenţii la o cupă europeană, însă acum acest obiectiv este interzis.

Dureros este că grupările de la noi care au intrat în insolvenţă au ajuns inevitabil la faliment. Cu excepţia lui Dinamo, care a reușit să iasă din insolvență, Rapid, Universitatea Cluj, Oţelul Galaţi şi Farul Constanţa n-au reuşit să respecte planul de reorganizare şi au dispărut din fotbalul românesc.

Revenită pe prima scenă în această vară, Gaz Metan Mediaş impresionase în acest tur de sezon regulat. Victoria cu Steaua pe Arena Naţională, victoria cu Astra Giurgiu în deplasare şi remiză meritată cu Dinamo în Ştefan cel Mare au fost rezultatele de senzaţie obţinute de trupa lui Cristi Pustai în această primă parte a sezonului. Un loc 5 onorant în clasament, care le dădea dreptul ardelenilor să spere miraculos la o nouă calificare în cupele europene. Numai că, oamenii din conducere au spus STOP şi au băgat clubul în insolvenţă, club care, conform unor surse, are datorii de aproximativ patru milioane de euro, dintre care 3,3 milioane către bugetul de stat. Restul de bani sunt salariile restante pe două luni la jucători, antrenori şi angajaţi ai clubului.

În încercarea de a redresa situaţia, Clubul Sportiv Gaz Metan Mediaș a solicitat intrarea în procedura de insolvență, cerere care a fost acceptată marți, 25 octombrie, de judecătorii Tribunalului Sibiu. Falimentul clubului a fost cerut încă de acum doi ani. Şase baschetbaliști și antrenorul de atunci al echipei Gaz Metan, Marcel Țenter, au cerut falimentul grupării medieşene pentru datorii totale de 200.000 de euro. "Intrarea în insolvenţă este cea mai bună soluţie în momentul de faţă pentru Gaz Metan. Se va întocmi un plan de reorganizare în aşa fel încât să ieşim din insolvenţă până la finalul sezonului", a afirmat pentru digisport.ro un oficial al medieşenilor. Gazul s-a confruntat şi în această vară cu o problemă similară, atunci când o agenţie de turism a cerut intrarea în insolvenţă pentru o datorie de 20.000 de euro, sumă achitată până la urmă.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-10-26Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE