2020-08-07 01:36

Scăldarea în mediocritate. Supărat că patronul Ionuţ Negoiţă nu vrea să investească bani în transferuri, Mircea Rednic a hotărât să plece de la Dinamo

 |  16:17
Scăldarea în mediocritate. Supărat că patronul Ionuţ Negoiţă nu vrea să investească bani în transferuri, Mircea Rednic a hotărât să plece de la Dinamo

În ultima lună, Ionuţ Negoiţă şi Mircea Rednic au tot negociat prin intermediari prelungirea contractului antrenorului. La un moment dat, ajunseseră la un acord, însă acţionarul majoritar din Groapă s-a sucit, şi anume că nu a vrut să-i ofere tehnicianului 180.000 de euro pe an, dublu decât a avut până acum, şi nici nu a dorit să investească sume de bani în transferuri importante, pentru ca Dinamo să lupte cu adevărat la titlu în sezonul viitor. Drept urmare, Rednic a anunţat ieri că “100%” nu mai rămâne la echipă. Mai are două meciuri pe banca “alb-roşilor”, astă-seară acasă cu Viitorul, în play-off, şi săptămâna viitoare finala Cupei României, cu CFR Cluj.

"Ce să vă mai spun de salariul meu, că oricum au apărut peste tot toate detaliile. Sunt dezamăgit, vorbesc de ce s-a întâmplat în ultima vreme la echipă. Ionuţ nu m-a căutat după meciul cu Astra, am văzut că m-a sunat aseară, dar am văzut prea târziu. M-a făcut să decid să nu mai continui din vară la Dinamo. Asta se întâmplă când vezi că nu eşti apreciat. Ei mi-au făcut o ofertă, eu le-am făcut o contraofertă. Proiectul propus de Negoiţă nu coincide cu ce mi-am propus eu la Dinamo. Ei spun că eu nu am promovat tineri, dar pe cine să mai promovez, pe fraţii lor? Nimic nu mă face să mă răzgândesc. Pentru mine e o performanţă că nu am pierdut niciodată cu Steaua în acest sezon. Contractul meu expiră pe 31 mai. Am renunţat la două operaţii ca să rămân alături de echipă. Ofertă am, am mai avut, am de afară, eu am venit aproape gratis la Dinamo. Salariul pe care mi l-au propus e cel mai mic de când sunt eu antrenor. Nici nu m-am uitat pe contract, erau foarte multe clauze. Puteam să fiu dat afară oricând. Nu sunt supărat pe Negoiţă, el e patron, investeşte cum crede de cuviinţă, dar îmi arată că nu are încredere în mine, ci are încredere în toţi specialiştii lui de la RIN. Să se bazeze pe ei şi să se consulte cu ei de acum încolo", a declarat Mircea Rednic.

Comunicatul şefului

Dar ce l-a deranjat atât de mult, şi atât de în scurt pe Rednic, de a sista orice negociere şi de a lua decizia de a pleca. Mai mult ca sigur comunicatul de miercuri seară al şefului său, în care acesta din urmă a dezvăluit public toate negocierile între cele două părţi. „Atât clubul Dinamo, cât şi antrenorul Mircea Rednic îşi doresc prelungirea colaborării. Noi i-am făcut o ofertă de contract la data de 22 aprilie cu o mărire substanţială a salariului, celelalte condiţii din contract, precum puterea pe care Rednic o are în club, ramânând neschimbate. Am făcut această ofertă din dorinţa de a avea continuitate şi omogenitate, atât la nivelul lotului, cât şi la nivelul staffului. Nu sunt adeptul dezvăluirilor datelor confidenţiale prin presă, dar având în vedere interesul care există pe acest subiect, pot să vă spun că singurul punct adiţional important al noului contract este integrarea în lotul echipei mari a unor jucători proveniţi din propria academie. Este adevărat că domnul Rednic ne-a făcut, la data de 26 aprilie, o contraofertă care presupune dublarea salariului, dar şi alte condiţii destul de distonante. Nu s-a discutat însă despre transferuri şi bugete de transferuri. Eu sunt deschis să negociez, dar având în vedere că există nişte cereri destul de îndrăzneţe, voi fi mai mult sau mai puţin flexibil în negocieri în funcţie de locul pe care îl vom ocupa la sfârşitul campionatului şi de rezultatul din finala Cupei României”, a fost comunicatul lui Negoiţă.

Pleacă şi jucătorii aduşi de antrenor

Plecarea lui Rednic va fi urmată mai mult ca sigur şi de plecarea unor jucători importanţi, aduşi de fiica sa Luana la Dinamo. Golgheterul Harlem Gnohere a fost primul care a anunţat că nu vrea să mai rămână la echipă dacă mentorul său va părăsi corabia. Colegul din avantposturi Marcel Essombe va proceda la fel. Fundaşul Ante Puljic, stâlpul apărării, îşi va lua şi el adio de la Dinamo, fiind împrumutat de Gent în urma relaţiilor pe care Rednic le avea cu cei din conducerea clubului flamand la care el a activat nu cu mult timp în urmă. Căpitanul Paul Anton a ales să vină la Dinamo datorită faptului că a fost dorit expres de antrenor, la fel ca şi Eric Bicfalvi, Antun palic, Romario Kortzorg şi feroezul Leo Bartalstovu.

Mai poate fi deturnat doar de suporteri

Singura şansă ca Rednic să rămână la Dinamo este legată de suporteri. Intrat de mulţi ani la inimile acestora, antrenorul ar putea fi înduplecat în ultimele două meciuri oficiale de reacţiile fanilor, care îl vor implora să nu plece, bannerele pro-Rednic şi anti-Negoiţă fiind în curs de prelucrare. “Eu am venit la Dinamo de dragul clubului şi pentru suporteri”, a declarat ieri Rednic.

“Strâmbul” şi-a început pe 6 mai 2015 al treilea mandat la Dinamo. Sub comanda sa, echipa a ajuns în finala Cupei României, va termina pe locul 3 sau 4 sezonul în Liga 1, nu a pierdut în acest sezon în ţase meciuri în faţa marii rivale Steaua, şi asta cu un lot adunat în pripă în vara trecută, cu jucători liberi de contract. Chiar şi cu acest lot, a avut ca obiectiv un loc pe podium, încă îl poate obţine, şi un trofeu, indiferent care ar fi fost acela, şi aici are şansa să câştige Cupa.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-05-05Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE