2020-06-02 15:22

Marius Şumudică: 80 la sută din Liga 1 joacă la pariuri

 |  19:01
Marius Şumudică: 80 la sută din Liga 1 joacă la pariuri

Antrenorul Astrei, Marius Şumudică, afirmă că peste 80 la sută din oamenii din Liga I joacă la pariuri. Afirmaţia, de altfel una foarte gravă, a fost făcută de Şumudică la finalul meciului de sâmbătă, Astra – CFR Cluj, scor 2-2. Săptămâna trecută, Gazeta Sporturilor a dezvăluit că tehnicianul Astrei a fost depistat de FRF că pariază online.

Potrivit GSP, Şumudică paria din contul său, de jumătate de an, sume ce variau între 500 şi 900 de euro pe meciuri din Liga I, Liga Campionilor, Europa League sau cele ale echipelor naţionale U17, U 19 şi U21 ale României. Şumudică aşteaptă acum decizia Comisiei de Disciplină.

Riscă suspendarea

”Peste 80% din Liga 1, fie că sunt conducători, jucători sau antrenori, pariază”, a spus Şumudică, la DolceSport. El a precizat că nu a comis nici o ilegalitate.

În plus, antrenorul giurgiuvenilor a recunoscut că a colaborat în trecut cu o casă de pariuri.

“Am avut o casă de pariuri acum 7-8 ani. Adică eram colaborator. Mi se dădea 15% procent. Acum nu am nici o casă de pariuri, nu fac reclamă la nici o casă de pariuri”, a declarat Şumudică.

Regulamentul disciplinar al FRF spune: „Art. 60.5: Fapta persoanei care participă direct sau indirect la pariuri sau alte activităţi similare care privesc jocurile din competiţiile organizate sub egida FIFA/UEFA/FRF/LPF/AJF sau care are un interes financiar direct sau indirect în astfel de activităţi se sancţionează cumulativ cu:

a) interzicerea oricărei activităţi legate de fotbal pentru 2 ani

b) penalitate sportivă de 300.000 de lei”.

Cazul Şumudică vine după ce alţi doi antrenori din Liga I au fost depistaţi că au pariat: Nicolo Napoli şi Flavius Stoican.

Apărat

Daniel Niculae şi-a apărat antrenorul, după meciul cu CFR: “Nu este o crimă să pariezi. Atât timp cât nu se pariază pe propriile meciuri, nu cred că este atât de rău. Sunt foarte mulţi sportivi care joacă la pariuri, dar nu cred că pot fi condamnaţi decât dacă mizează pe propriile jocuri”.

Şi preşedintele Astrei, Dani Coman, a fost de partea lui Şumudică: „Avem încredere în Marius Şumudică. S-a discutat acest caz în club, însă nu ne facem planuri să ne luăm alt antrenor, pentru că avem încredere în Marius Şumudică şi în comisii. Suntem convinşi că nu are de ce să fie suspendat. Nu a adus nici un prejudiciu clubului sau competiţiei”.

Adrian Porumboiu, fostul patron al FC Vaslui, a spus că nu l-a văzut niciodată pe Şumudică la pariuri, atunci când acesta antrena echipa sa în 2012.

“Cât timp a fost la Vaslui, nu l-am văzut niciodată pe Şumudică jucând la pariuri sau cu bilete. În schimb, un jucător de la acea vreme aproape că stătea doar într-o casă de pariuri. Abia îl puteam scoate de acolo”, a povestit Porumboiu la DigiSport.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-02-14Parerea ta...

BOBITZA
15 Feb 2016

O javra ordinara cu mentalitate de infractor(80%?!?)...
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE