2019-11-18 01:30

Marius Şumudică se confruntă cu probleme din ce în ce mai serioase la inima şi vrea să plece de la Astra din cauza situaţiei financiare disperate de la club

 |  19:09
Marius Şumudică se confruntă cu probleme din ce în ce mai serioase la inima şi vrea să plece de la Astra din cauza situaţiei financiare disperate de la club

Florentin Dincă

Antrenorul Astrei Marius Şumudică suferă de tahicardie, iar problemele sale de la inimă par a se agrava de pe o zi pe alta. Din cauza unui astfel de episod cardiac, el a decis să plece la spital chiar în timpul meciului cu Dinamo din Cupa României. Fiind un tip care se consumă enorm, mai ales după problemele financiare grave cu care se confruntă liderul Ligii 1, Şumudică a ajuns să ia pastile înaintea meciurilor, pentru a evita complicaţiile din cauza emoţiilor. Şi înaintea meciului din Ştefan cel Mare a luat respectiva medicaţie, care însă nu şi-a făcut efectul. Medicii i-au recomandat concediu medical, însă Şumi nu vrea să mai rămână la echipă. Ieri, după închiderea ediţiei, antrenorul urma să se vadă cu oficialii echipei pentru rezilierea contractului.

Astra mai avea un singur meci de jucat în 2015, sâmbătă, la Severin cu Pandurii, în etapa a 23-a din Liga 1. Vestiarul liderului stă să explodeze de tot în aceste zile. Jucătorii, dar şi Şumudică, sunt neplătiţi de 3-4 luni, iar şansele ca ei să primească ceva până în sărbători sunt nule.

“N-am avut în viața mea tensiunea atât de mare. Sunt mai multe probleme. S-au adunat. Pe sistem nervos, eu sunt și mai coleric, mă consum.... De la începutul meciului, când am vrut să dau o informație în minutul 4 și am vrut să strig, am simțit că am niște tulburări. Tahicardie am înțeles că se numește. Ieri mi-am dat seama că trebuie să am grijă mai mult de mine. Nu știu când voi reveni la echipă. Am tras de jucători în perioada asta. N-am reușit să-i fac să se concentreze pe joc, sunt preocupați de problemele lor. Zilele astea m-au consumat enorm. Se rugau cu hârtiile după noi să semnăm ca să-i amânăm cu plata și să arate la UEFA, să primească banii. Numai eu știu cât m-am chinuit, eu cu Dani Coman, să-i convingem pe jucători să semneze. Și acum, când erau banii de primit, nu s-a primit niciun ban. Puneți-vă în situația mea și a lui Dani Coman. De acum familia devine prioritare și fotbalul pe locul doi. Nu moare nici Astra fără Șumudică și nici Șumudică fără Astra”, a spus la DolceSport Marius Șumudică.

Nu pot merge la meciul cu Pandruii, înseamnă să-mi bat joc de mine. Recunosc, mi-e frică! - Marius Şumudică

Căutat iar de AEL Limassol

Parcursul excelent realizat cu Astra l-au făcut extrem de atractiv pe Marius Şumudică. Tehnicianul giurgiuvenilor a primit în urmă cu aproximativ două luni o ofertă extrem de tentantă de la AEL Limassol, de şase ori campioană în Cipru. Cu un singur salariu primit în acest sezon, şi acela cu foarte mult timp în urmă, Şumi vrea să se despartă cât mai repede de Astra, şi să dea curs propunerii din partea ciprioţilor, care l-au contactat din nou în ultimele zile. Oferta este una extrem de tentantă. Vorbim de un contract de o jumătate de milion de euro pe sezon, de patru ori mai mult decât tehnicianul primeşte de la Ioan Niculae.

Recomandarea medicilor: Holter şi repaus la domiciliu

Tehnicianul a fost ieri-dimineaţă la Spitalul Militar, unde a efectuat mai multe investigaţii medicale. Ulterior, i s-a montat un holter cardiac, aparat care îi va monitoriza timp de 24 de ore bătăile inimii. Astăzi după-amiză va merge din nou la spital, pentru a i se citi informaţiile pe care le-a înregistrat holterul.

Ce este tahicardia

Tahicardia este denumirea medicală a frecvenţei cardiace accelerate. În mod normal, inima unui adult sănătos are între 60 și 90 de bătăi pe minut. În cazul în care, numărul bătăilor depăşeşte frecvent acest interval, atunci se poate spune că respectivul suferă de tahicardie. Pe înţelesul tuturor, camerele inferioare ale inimii, şi mai precis ventriculii, nu au suficient timp să se umple cu sânge, iar organele corpului nu primesc suficient oxigen. Palpitațiile, adică senzaţia de inimă care bate prea repede, este principalul simptom al tahicardiei. Stresul, activitate fizică intensă, anxietatea, consumul de alimente sau băuturi ce conţin cofeină, duc la creşterea frecvenţei cardiace la persoanele sănătoase, dar cei care se cunosc cu boli de inimă, aritmiile, boala coronariană, anomalii ale valvelor inimii sau cei cu afecţiuni cronice de plămâni, au parte de episoade mai severe de tahicardie. În cazul lor, este nevoie de o monitorizare atentă. Dacă episoadele sunt mai dese şi mai severe, se ajunge uşor la amețeală, leşin, senzaţie de lipsă de aer, durere toracică, anxietate severă, transpiraţii reci şi greaţă. Tratamentul depinde de cauza şi de tipul tahicardiei. În situaţiile grave se impune tratament medicamentos, singurul care poate recomanda acest lucru fiind medicul, conform www.sanatateatv.ro. În urma analizelor - electrocardiogramă, testele de sânge, ecocardiografia şi coronarografia - acesta poate recomanda tratamentul corespunzător, pentru a nu exista complicaţii şi mai severe.

 

 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-12-16Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE