2020-08-09 12:53

MEME L-A CONVINS DIN ÎNCHISOARE. Portarul Giedrius Arlauskis a semnat cu Steaua

 |  18:41
MEME L-A CONVINS DIN ÎNCHISOARE. Portarul Giedrius Arlauskis a semnat cu Steaua

Florentin Dincă

Giedrius Arlauskis este noul portar al Stelei după plecarea în Italia a lui Ciprian Tătăruşanu. Goalkeeperul naţionalei Lituaniei revine astfel în Liga 1, după experienţa cu Unirea Urziceni, cu care a câştigat titlul în 2009. Cel care l-a convins să se reîntoarcă în fotbalul românesc a fost Meme Stoica, omul care l-a adus la Urziceni şi care a fost ca un tată pentru el. Problema cea mare este însă că portarul cu origini baltice, născut chiar de Ziua României, nu a apărat decât 15 meciuri oficiale în patru ani la Rubin Kazan.

Arlauskis (26 de ani) va purta tricoul cu numărul 24 la Steaua şi va fi prezentat oficial miercuri, de la ora 11.30, la Stadionul Steaua. Portarul va încasa un salariu stagional de aproximativ 180.000 de euro şi, în plus, a primit şi o primă importantă de instalare.

PRIMUL INTERVIU ACORDAT DE ARLAUSKIS  DUPĂ CE A SEMNAT CU STEAUA

Miko, ce înseamnă pentru tine revenirea în România şi transferul la Steaua?

Vă spun sincer că sunt extrem de fericit. Mi-am dorit foarte mult să apăr, iar faptul că Steaua mi-a făcut ofertă, m-a încântat. Am decis pe loc să semnez, fiindcă îmi doresc să joc şi să câştig trofee.

Situaţia ta financiară era excelentă în Rusia. Nu te-ai gândit şi la acest aspect?

În viaţă nu contează doar banii. Eu am fost foarte fericit în România şi mi-am dorit să traiesc din nou acel sentiment. Iar faptul că voi fi fericit la Steaua a reprezentat un imbold şi mai mare sa semnez. Este o onoare pentru mine să ajung la acest club minunat.

Ce îţi propui de acum iîcolo? Care sunt obiectivele tale?

În primul rând, voi face tot ce îmi va sta în putinţă să ajut echipa. Sunt un tip muncitor şi care s-a pus mereu în slujba grupului. La nivel de cupe europene, îmi doresc nespus să ne calificăm în grupele UEFA Champions League şi să depăşesc, cu Steaua, performanţa obţinută de Unirea Urziceni în aceasta competiţie. Pe plan intern, sper să câştigăm titlul de campioni şi Cupa României. Doar de asta am venit la Steaua, să câştig trofee. Nu?

Cum regăseşti România, după patru ani în care ai jucat în Rusia?

Simt ca n-am plecat în nici un moment. Am venit să semnez contractul cu Steaua, m-am plimbat puţin prin Bucureşti şi am avut sentimentul că sunt acasa. România este ca o a doua casă pentru mine, doar sunt născut de Ziua Naţionala a acestei ţări! Sunt fericit că mi s-a oferit şansa de a reveni. Şi ce şansa, să fiu portarul Stelei!

Ce mesaj le transmiţi suporterilor?

Le mulţumesc încă de pe acum pentru atmosfera minunată pe care o vor face. Am simţit pe propria piele ce înseamnă suporterii Stelei, atât ca adversar, cât şi ca jucător al Unirii Urziceni, în UEFA Champions League, când galeria a venit la meciurile noastre de pe Ghencea şi ne-a încurajat. Le promit că voi munci alături de noii mei colegi pentru a ţine echipa la nivelul pe care aceştia îl aşteapta şi sper să ne bucurăm de cât mai multe succese împreună.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2014-06-10Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE