2020-01-28 21:00

Mircea Lucescu, la 43 ani de carieră: Profesia de antrenor este extrem de dificilă

 |  13:36
Mircea Lucescu, la 43 ani de carieră: Profesia de antrenor este extrem de dificilă

Mircea Lucescu, antrenorul formaţiei Zenit Sankt Petersburg, a declarat că profesia de antrenor este extrem de dificilă, dar el iubeşte fotbalul de când era copil, în condiţiile în care nu avea prea multe opţiuni.

Românul a oferit vineri un interviu pentru site-ul oficial al UEFA, la 43 de ani de carieră în fotbal.

„Viaţa în fotbal este intensă. Este foarte greu să afli ce se întâmplă în fotbal dacă eşti în altă sferă de activitate. La fiecare trei zile îţi creezi o personalitate diferită. Un antrenor este la fel de bun precum ultimele sale rezultate. Dacă obţii un rezultat pozitiv, eşti cel mai bun din lume; dacă nu, eşti cea mai nepopulară persoană din lume, în special în rândul fanilor. Este o profesie extrem de dificilă. Dar eu iubesc fotbalul de când eram copil, nu aveam multe opţiuni. Provin dintr-o familie săracă, cu mulţi copii, era imediat după război. Aşa că singurul joc pe care îl puteam practica era fotbalul. Tot ce am realizat în viaţă se datorează fotbalului şi sunt extrem de recunoscător acestui sport. Am început să antrenez la 28 de ani, deci am 43 de ani de carieră. Pasiunea mea pentru fotbal mi-a permis să-mi menţin entuziasmul. Am lucrat mereu cu jucători foarte tineri, fie că am fost la Corvinul Hunedoara, echipa naţională a României, Dinamo Bucureşti sau în Italia. La Brescia, Andrea Pirlo juca în echipa mea când avea 16 ani. Am acumulat foarte multă experienţă ca jucător şi căpitan al naţionalei României şi am vrut să o transmit generaţiilor următoare”, a afirmat Mircea Lucescu, potrivit Mediafax.

Românul a mai spus că „la Şahtior a fost o perioadă extraordinară, cu performanţe deosebite şi un stadion mereu plin”.

„Am fost foarte atent în privinţa dezvoltării echipei, faptul că am avut cinci loturi diferite în acea perioadă înseamnă foarte mult. Când m-am decis împreună cu preşedintele să fundamentăm stilul echipei pe talentul fotbaliştilor brazilieni, în special mijlocaşi şi atacanţi, am luat în calcul faptul că vin la 18 sau 19 ani şi vor vrea să plece la 24 sau 25 de ani. Aşa că a existat mereu necesitatea înlocuirii unor jucători în echipă. Graţie organizării noastre, Şahtior n-a avut niciodată probleme după plecarea jucătorilor valoroşi”, a completat antrenorul.

Mircea Lucescu a susţinut că filozofia sa a fost mereu să dezvolte un anume tip de jucător, să practice un fotbal ofensiv, el fiind un atacant.

„La Zenit, am încercat să schimb puţin stilul de joc, mai ales că Hulk şi Ezequiel Garay au vrut să plece. Am vrut să facem un efort colectiv mai accentuat, bazat pe organizare bună şi pe implicarea tuturor jucătorilor în faza ofensivă. Suntem încă la început din acest punct de vedere. Totuşi, lucrurile merg foarte bine, Şahtiorul continuă să câştige folosind aceiaşi jucători, iar Zenit încearcă să menţină un nivel ridicat de performanţă, pentru a mulţumi fanii", a subliniat Mircea Lucescu. 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-10-29Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE