2020-07-08 18:36

Mircea Rednic a decis deja soarta străinilor din lotul lui Dinamo

 |  18:56
Mircea Rednic a decis deja soarta străinilor din lotul lui Dinamo

Florentin Dincă

Antrenorul lui Dinamo, Mircea Rednic, i-a ameninţat pe jucătorii străini din lot după fiecare eşec sau semi-eşec al echipei. Aproape numai pe ei, românii scăpând de tirul tehnicianului, cel care, cu doar trei meciuri rămase de jucat în 2015 (două în campionat şi una în Cupă), a decis deja soarta străinilor din lot, susţin surse din cadrul clubului din Ştefan cel Mare. Unul a plecat deja, Antonio Ghomsi, cinci vor fi daţi afară, şi doar pe şase îi vom mai vedea şi la anul îmbrăcând tricoul alb-roşu.

Mircea Rednic a decis deja soarta străinilor din lotul lui Dinamo
zoom
„Am dat posibilitatea tuturor să joace, dar nu am fost mulțumit de atitudinea lor. Aici este vorba de respect. Le-am atras atenția jucătorilor, dar nu au înțeles. La iarnă ne vom despărți de mai mulți fotbaliști. Eu sunt foarte sever și foarte drastic cu unii jucători, mai ales cu cei străini”, a tunat de curând Mircea Rednic.

Mircea Rednic a decis deja soarta străinilor din lotul lui Dinamo
zoom
Vytautas Cerniauskas are în continuare girul lui Mircea Rednic, chiar dacă portarul lituanian în vârstă de 26 de ani a făcut câteva gafe mari în acest sezon. Din acest motiv, antrenorul a apelat la anumite meciuri şi la tânărul Iustin Popescu. În apărare, Patrice Feussi are de mai mult timp scrisă soarta. Adus peste capul său la Dinamo, fundaşul dreapta camerunez a avut evoluţii mediocre, el intrând de mai multe ori, pe bună dreptate, în gura tehnicianului. Nici Ante Puljic, adus târziu de la Gent şi nerefăcut după o accidentare gravă la genunchi, nu a rupt gura târgului, fundaşul central croat pierzând lupta la titularizare cu Mevlja, Marc şi Nedelcearu. Puljic va fi lăsat să plece liber de contract în această iarnă, la fel cum a şi venit. Cel mai surprinzător nume aflat pe lista indezirabililor este Alioşa Vojnovic. Croatul cu alură de războinic, ajuns imediat şi pe nederept căpitan la Dinamo, fi şi el expulzat. A avut prestaţii groaznice în faţa apărării, greşind de nenumărate ori. A fost avansat în linia de trei din spatele vârfului, dar nici aici nu a impresionat. În plus, fotbalistul s-a contract verbal cu Rednic la pauza meciului cu Petrolul, când a şi fost schimbat, iar aceasta a fost picătura care a umplut paharul răbdării antrenorului în privinţa sa. Următorul pe listă va fi Ricky van Haaren. Olandezul a rămas la echipă în toamnă doar pentru că avea o clauză care îi permitea să-şi încaseze toţi banii din contract pe sezonul în curs în cazul în care ar fi fost dat afară. Ionuţ Negoiţă nu a vrut să-i achite acestuia în jur de 70.000 de euro, iar Rednic s-a văzut obligat să-l folosească în câteva meciuri, când nu avea alţi jucători la dispoziţie la mijlocul terenului. În iarnă, batavului i se va propune din nou o soluţie de reziliere a contractului. Ultimul care va pleca este şi ultimul venit la echipă. Născut la Berna, în Elveţia, Ghezim Shalaj nu a impresionat cu nimic în cele câteva zeci de minute pe care le-a bifat şi va fi şi el îndepărtat în această iarnă.

Mircea Rednic a decis deja soarta străinilor din lotul lui Dinamo
zoom
Sunt totuşi şi străini în lot pe care Rednic îi apreciază. Miha Mevlja este primul dintre ei. Fundaşul central sloven s-a adaptat de minune la Dinamo, iar evoluţiile sale au dat mereu siguranţă defensivei. Fără greşeli majore, deşi joacă un post predispus la aceste lucruri, Mevlja este sigur de postul lui în echipă. La fel de apreciat este şi Harlem Gnohere, golgheterul “câinilor” cu 10 reuşite. “Bizonul” are o relaţie specială cu antrenorul său, care l-a lăudat cu fiecare ocazie. Antun Palic este un alt jucător de care “Strâmbul” este mulţumit. Nu în totalitate, dar croatul este creierul echipei şi nu se pune problema să fie îndepărtat. Cel puţin nu în această iarnă. La fel şi Marcel Essombe, pe care Rednic s-a chinuit împreună cu Dinu Gheorghe să-l aducă din Franţa. Cu evoluţii oscilante, atacantul are totuşi norocul că a marcat câteva goluri. Nici Collins Fai nu are de ce să-şi facă griji. Camerunezul “fără plămâni” a câştigat net lupta la titularizare în dreapta defensivei cu Feussi, şi a jucat şi pe stânga când Steliano Filip a fost suspendat.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-12-08

Mai multe imagini:
Mircea Rednic a decis deja soarta străinilor din lotul lui Dinamo
zoom
Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE