2020-01-27 11:54

Naţionala de tineret. Isăilă, prezentat oficial: „Sunt onorat pentru această mare responsabilitate primită”

 |  18:13
Naţionala de tineret. Isăilă, prezentat oficial: „Sunt onorat pentru această mare responsabilitate primită”

Naţionala de tineret are de ieri, oficial, un nou selecţioner. Daniel Isăilă, unul dintre secunzii lui Anghel Iordănescu în preliminariile trecute şi la EURO, a semnat un contract pe doi ani şi are ca obiectiv clar calificarea la turneul final al CE din anul 2019. Să sperăm că Isăilă are mai mult noroc decât ultimii mulţi predecesori ai săi pe banca reprezentativei de tineret, care nu au mai reuşit să-i ducă pe tricolori la un turneu final.

''Sunt onorat și fericit pentru această mare responsabilitate primită. Doresc să pregătesc jucători cât mai buni pentru echipa națională de seniori. După această pauză, voi încărcat cu energie și pozitiv”, a spus Isăilă, care s-a referit şi la posibilitatea convocării lui Ianis Hagi la U-21, deşi băiatul “Regelui” are doar 18 ani, dar asta n-ar fi o piedică în eventualitatea chemării sale la lot: “Fiecare jucător are șansa lui. Depinde numai de el. Ianis Hagi este un jucător talentat care va primi toată atenția noastră''. Hagi jr are 18 ani și joacă la echipa Primavera a clubului italian Fiorentina, el nefiind convocat până acum la naționala Under-21”.

La conferinţa de presă în care a fost prezentat oficial Daniel Isăilă au fost prezenţi atât Răzvan Burleanu cât şi Christoph Daum. Şeful FRF a explicat motivele alegerii lui Isăilă la tineret. ''Vă prezentăm noul selecționer la Under-21, Daniel Isăilă, cu care am lucrat doi ani de zile, iar acum, după o scurtă pauză, revine în echipa noastră, la federație. Iată câteva argumente, pentru această decizie. În primul rând, el cunoaște loturile naționale, apoi știe procesul de selecție. Palmaresul său îl recomandă, el a câștigat Cupa României, Supercupa României și a contribuit la calificarea echipei noastre de seniori la EURO 2016. În plus de asta, el a lucrat cu Ionuț Badea, care este antrenor secund al naționalei României, reprezentând un bun liant de comunicare. Este vorba despre un nou proces de dezvoltare integrată, care presupune un nou sistem de pregătire și de joc la naționala de seniori, dar și la Under-21, apoi este cota obligatorie pentru cluburile din Liga I și Liga a II-a de jucători tineri. Tot aici intră întinerirea lotului național de seniori, dar și a primului 11'', a declarat Burleanu.

La rândul său, selecţioenrul Christoph Daum a vorbit şi el despre strategia care va fi implementată în perioada următoare la toate loturile naţionale: ''Vreau să îi mulțumesc lui Cristian Dulca pentru colaborarea noastră și să îi urez succes în perioada următoare. Obiectivul nostru este acum creșterea standardului de performanță la echipa Under-21. Vom stabili niște standarde de performanță la toate echipele, de la Under-15, până la prima reprezentativă''. 

Foto: frf.ro


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-12-13Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE