2020-07-07 16:22

Naţionala României îşi află la ora 19.00 adversarii de la EURO 2016

 |  10:24
Naţionala României îşi află la ora 19.00 adversarii de la EURO 2016

Florentin Dincă

Naționala de fotbal a României își află adversarele de la EURO 2016, sâmbătă seara, la tragerea la sorţi care va avea loc începând cu ora 19.00 la Palais de Congres din Paris. Va fi primul EURO cu 24 de echipe turneul final, repartizate în patru urne valorice. România se află în grupa a treia.

Componența urnelor valorice

Urna 1: Spania, Germania, Anglia, Portugalia, Belgia; Urna 2: Italia, Rusia, Elveția, Austria, Croația, Ucraina; Urna 3: Cehia, Suedia, Polonia, România, Slovacia, Ungaria; Urna 4: Turcia, Irlanda, Islanda, Țara Galilor, Albania, Irlanda de Nord.

La turneul final al EURO 2016 (10 iunie – 10 iulie) vor fi șase grupe a câte patru echipe: primele două clasate plus cele mai bune patru ocupante ale locurilor 3 vor avansa în optimile de finală.

„E pentru prima oară când nu fac pronosticuri, nu îmi aleg adversarul, nu mă gândesc cu cine ar fi mai convenabil să cadem. Din punctul meu de vedere la acet nivel va fi foarte greu să reuşim ceea ce ne dorim. Totuşi, sunt optimist, sunt încrezator, chiar dacă n-aş putea să spun că avem o echipa cu foarte multe valori individuale.Când am plecat de acasă, baieţii mi-au spus ca voi fi norocos. Eu nu cred! Cred ca va fi o tragere la sorţi dificilă, grea, iar adversarii îi cunoaşteţi şi dumnevoastră. Făcând parte din urma a treia valorică ne va fi destul de greu.Avem un grup de jucători buni şi mizăm mult pe disciplină, pe organizarea jocului şi personal mizez pe o bună pregatire, cu foarte multe meciuri amicale. Am mai spus-o şi o repet. În momentul de faţă aria noastră de selecţie este una destul de mică şi ne dorim ca orice jucător care ar putea să ajute echipa natională. Nu mă refer aici doar la Marica, mă refer şi la alţi jucători care dintr-un motiv sau altul în ultima perioadă n-au mai făcut parte sau n-au mai fost în circuitul echipei naţionale. Orice jucător! Chiar şi Adrian Mutu, dar doar jucând într-o altă competiţie şi la alt nivel”,a spus Anghel Iordanescu la plecarea spre Paris.

Francezul Bixente Lizarazu, campion în 2000, și olandezul Ruud Gullit, campion în 1988, vor fi amfitrionii ceremoniei la tragerea la sorți a grupelor EURO 2016.  Totodată, selecționerul Spaniei, Vicente Del Bosque, care a disputat ediția 1980 înainte de a câștiga EURO 2012 ca selecționer, va participa și el la ceremonie, pentru a aduce trofeul. Va mai fi invitat Oliver Bierhoff, care a marcat golul decisiv al Germaniei în finala EURO 1996, Angelos Charisteas, care a marcat golul cu care Grecia a câștigat titlul în 2004, dar și David Trezeguet, marcatorul golului de aur al Franței în finala din 2000 în fața Italiei.

A 15-a ediție a CE se va disputa în Franța, în perioada 10 iunie — 10 iulie, formula cu 24 de participante fiind o premieră în istoria competiției. Meciurile vor fi găzduite de 10 orașe: Lens, Lille, Marseille, Lyon, Nisa, Saint-Etienne, Toulouse și Bordeaux, finala de pe 10 iulie fiind programată la Paris, pe Stade de France, notează Agerpres. România este la al cincilea turneu final european (1984, 1996, 2000, 2008, 2016), cel mai bun rezultat fiind atingerea sferturilor de finală în 2000. Pe de altă parte, Spania a câștigat ultimele două ediții ale Campionatului European, 2008 (Austria și Elveția) și 2012 (Ucraina și Polonia).


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-12-12

In legatura cu acest articol...

Tragerea la sorţi a grupelor Campionatului European are loc sâmbătă la Paris
Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE