2020-08-10 03:09

Negocieri CSA – FCSB pentru siglă şi revenirea echipei de fotbal în Ghencea

 |  19:15
Negocieri CSA – FCSB pentru siglă şi revenirea echipei de fotbal în Ghencea

Florentin Dincă

Imediat după ce echipa a ieşit din Liga Campionilor şi ulterior din Liga Europa, Gigi Becali a început să strângă serios cureaua cheltuielilor legate de echipa de fotbal pe care o patronează. Primul pas a fost să renunţe la unii jucători, care oricum frecau banca de rezerve şi încasau salarii de zeci de mii de euro, gen Ionuţ Neagu, Gabi Iancu sau Gabi Matei. Al doilea pas a fost să ia legătura cu oficialii Clubului Sportiv al Armatei pentru a negocia revenirea echipei în Ghencea.

Şi asta deoarece Becali nu mai vrea să plătească 35.000 de euro pentru închirierea per meci a Arenei Naţionale, acolo unde, de la începutul acestui sezon, echipa campioană îşi dispută meciurile considerate pe teren propriu. Conform unor surse din cadrul clubului roş-albastru, chiria pe meci a Stadionului din Ghencea este de 25.000 de euro, sumă care va fi negociată în aceste zile, însă ea va fi micşorată cu siguranţă.“A fost o primă rundă de negocieri, la invitația Armatei, sperăm să găsim o soluție cât mai repede și echipa să revină în Ghencea. Sperăm să ajungem la un consens în următoarele 2-3 zile. Mai mult nu putem face până nu se finalizează procedurile juridice pe care le avem”, a declarat Valeriu Argăseală, la ieșirea de la dialogul pe care l-a avut cu Gheorghe Boroi, comandantul CSA, discuţii care au durat aproximativ două ore şi jumătate şi care au avut ca rezultat un acord verbal, care urmează a deveni cât mai repede oficial şi pe hârtie.

“Miercuri, 9 septembrie a.c., la sediul Clubului Sportiv al Armatei Steaua București a avut loc o întâlnire între reprezentanții CSA Steaua și reprezentanții SC. FC Steaua SA. În cadrul întâlnirii, au fost reluate discuțiile privind o viitoare colaborare între cele două cluburi, având ca teme principale:1. reglementarea problematicii legate de folosirea mărcii șIrevenirea echipei de fotbal în complexul Ghencea.Cele două părți au convenit ca viitoarea colaborare se va face în conformitate cu prevederile legale în vigoare și cu Decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție din 3 decembrie 2014.În perioada imediat următoare vor fi stabiliți termenii concreţi ai colaborării”, se arată într-un comunicat al Clubului Sportiv al Armatei.

Rădoi şi jucătorii s-au săturat să stea pe drumuri

Un alt motiv care a dus la întâlnirea dintre cele două părţi a fost doleanţa lui Mirel Rădoi, care s-a săturat de acest du-te-vino continuu pe care fotbaliştii săi trebuie să-l suporte în fiecare zi de antrenament. Concret, de când a fost daţi afară din Ghencea, steliştii au căutat o bază unde să se pregătească. După mai mult încercări, gen Clinceni sau Buftea, roş-albaştrii s-au oprit la baza de antrenament a echipei naţionale, de la Mogoşoaia, unde şi acolo plăteau pentru fiecare oră de pregătire. Jucătorii erau adunaţi din Capitală cu autocarul, duşi la Mogoşoaia, unde se antrenau, ulterior fiind aduşi din nou în oraş. Câte o oră dus, şi altă oră întors. Acum, dacă vor ajunge la un consens cu CSA, Mirel Rădoi îşi va putea antrena elevii din nou în Complexul Ghencea.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-09-09Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE