2020-08-07 01:53

Negoiţă dezvăluie de ce au picat negocierile de vânzare a clubului DINAMO către un fond de investiţii din Spania

 |  17:15
Negoiţă dezvăluie de ce au picat negocierile de vânzare a clubului DINAMO către un fond de investiţii din Spania

FC Dinamo a anunţat, joi, pe site-ul oficial, că firma spaniolă care dorea să cumpere pachetul majoritar al grupării din Ştefan cel Mare nu ar pus la dispoziţia vânzătorului nici o dovadă concretă cu privire la situaţia sa financiară şi nu a dezvăluit beneficiarul real al tranzacţiei.

“Dinamo Bucureşti este un club emblematic al României. Faţă de suporterii noştri, faţă de opinia publică, considerăm că avem o responsabilitate în ceea ce priveşte orice posibilă tranzacţie şi, în primul rând, trebuie găsită cea mai bună soluţie pentru continuarea activităţii acestui club. În general, din punct de vedere al unei tranzacţii, ambele părţi trebuie să fie transparente şi să-şi asume anumite lucruri.

Dinamo a pus la dispoziţie întreaga documentaţie cerută, întocmai şi la timp.

Cumpărătorul, cu toate că au fost formulate cereri în mod repetat de a dezvălui beneficiarul real al tranzacţiei şi dacă acesta are un patrimoniu, sau cât de solidă şi reală este situaţia financiară, nu a înţeles să răspundă acestor lucruri. Într-o tranzacţie este firesc să discuţi cu un intermediar până la un punct, dar apoi este imperios necesar să cunoşti persoana care va ajunge să decidă viitorul acestui club.

Atât noi, cât şi suporterii am fost nevoiţi să ne interesăm despre firma care ni s-a indicat că va cumpăra pachetul majoritar de 52% din acţiuni. Am constatat şi noi, ca şi alţii, că avea un capital social de doar 3.000 de euro şi o structură a asociaţilor care nu era publică.

În fotbal, în cazul unei tranzacţii, unde se schimbă pachetul majoritar de acţiuni, există obligativitatea de a anunţa Federaţia Română de Fotbal, în maximum 5 zile, cine sunt noii acţionari. Aşadar, cererea noastră de a şti beneficiarul real nu avea doar un fundament moral, ci şi unul legal. În ultimul comunicat al cumpărătorului, publicat de presa centrală, am văzut că acesta îşi asumă, pe hârtie, finanţarea clubului şi promitea investiţii de 10 milioane de euro. În niciun moment al negocierilor nu a fost pusă la dispoziţie o dovadă concretă, în sensul unui extras de cont, cu niciun fel de sumă. Pentru club, solicitarea noastră a fost ca măcar 3 milioane de euro, din cei 10, să fie puşi într-un cont dedicat exclusiv lui Dinamo. Având în vedere valoarea simbolică a tranzacţiei, precum şi istoria acestui club, era firesc să se ştie cine este beneficiarul real şi ce intenţii are acesta cu Dinamo Bucureşti.

Împreună salvăm Dinamo!”, se arată în comunicatul FC Dinamo.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-05-21Parerea ta...

IVAN
21 Mai 2020

Escrocii ăștia de frați” Căcăița “ au păcălit și suporterii și le al luat banii ca la fraieri și pe toți care sunt Dinamoviști adevărați. Nu au haimanalele astea nici un gând sa vândă , doar sa mai ardă și alți fraieri
BEBICA
23 Mai 2020

PE MOACA EXCROCULUI ASTA DE NEGOITA SCRIE PUSCARIE . DE CE NU INTERVINE MAI , CARE A BAGAT O GRAMADA DE BANI IN CLUB DIN 48 PINA IN 90 . CE A FACUT PENTRU CLUB BORFASUL ASTA , SAU SECATURA COMUNISTA BADEA ? CEVA GEN " BELINA " AR FI CEA MAI BUNA SOLUTIE .
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE