2020-08-12 16:14

NEpregătiţi pentru EURO. Mai sunt 11 zile până la meciul cu Franţa

 |  17:41
NEpregătiţi pentru EURO. Mai sunt 11 zile până la meciul cu Franţa

S-a crezut că semieşecul cu RD Congo (1-1) a fost doar un accident pentru naţionala României, însă înfrângerea cu Ucraina (3-4), şi mai ale prima parte a mitanului secund, când ex-sovieticii au înscris de trei ori în 13 minute, umilindu-ne în cel mai pur stil, ne-a convins că tricolorii nu sunt deloc pregătiţi pentru startul la Campionatul European din Franţa, de care ne mai despart doar 11 zile.

Dacă până acum aveam încredere în blocul defensiv, aproape impenetrabil în preliminarii, cele patru goluri primite de la Ucraina ne-a demontat şi acest “mit”. Păcat de primele 40 de minute, în care am controlat partida. Începutul reprizei secunde a fost unul de coşmar. Greşeli personale cu nemiluita, începând de la căpitanul Chiricheş şi terminând cu Maxim, şi fără un lider în teren, România a arătat ca o echipă debusolată complet. Au fost 30 de minute în care adversarii puteau face scor de maidan cu noi. Degeaba am redus la final scorul pe tabelă, impresia generală a fost una lamentabilă, iar cei 10.000 de români veniţi pe stadionul din Torino i-au taxat din plin pe favoriţi.

Chiricheş, de pe altă planetă. Raţ şi Măţel, depăşiţi total

Banderola îi atârnă greu pe mână cu Vlad Chiricheş. Atât de greu încât acesta nu prea mai poate să joace. Deposedat ca în curtea şcolii în postură de ultim apărător de Zyncenko, care a marcat golul de 2-1, şi umilit de Yarmolenko la golul de 4-1, mereu prins în contratimp de adversari şi de faze, haotic de cele mai multe ori, fundaşul plăteşte tribut din plin evoluţiilor invizibile de la Napoli. Gabi Balint are dreptate, poate Chiricheş trebuie ţinut pe banca de rezerve să reflecteze serios la evoluţiile sale. Degeaba îi sare în ajutor Meme Stoica, care spune că a fost doar un joc de pregătire, gafele lui Chiricheş le vede şi un preşcolar. De mână cu Chiricheş este Răzvan Raţ. Veteranul primei noastre reprezentative trage tare să prindă ultimul său turneu final, însă vârsta, dar şi perioada lungă de inactivitate din această primăvară cauzată de accidentarea şi operaţia de la umăr îşi spun serios amprenta. Dacă în prima repriză, Steliano Filip a făcut cât de cât faţă atacurilor de pe banda dreaptă ale adversarilor, intrarea lui Raţ din repriza secundă a fost un fiasco pentru fostul de acum jucător al lui Rayo Vallecano. Depăşit cu regularitate de omul său direct, Raţ ne-a dovedit că nu mai poate. Şi pe banda dreaptă a defensivei noastre a fost iureş în prima repriză, acolo unde Konoplyaka a făcut ce a vrut cu Măţel. Norocul jucătorului lui Dinamo Zagreb este că îl avem în lot pe acel post pe Săpunaru, că altfel ar fi fost jale la EURO.

Sfat de la Mutu

Fostul internațional Adrian Mutu susține într-un mesaj postat pe Facebook că tricolorii trebuie să uite cât mai repede amicalul pierdut cu Ucraina și să învețe din greșelile făcute în această dispută. "O primă repriză bună, dar acele 15 minute de la începutul reprizei a doua ne-au costat. Sper ca băieții noștri să uite acest meci, să învețe din greșelile comise în seara aceasta și să se mobilizeze pentru că la EURO se va juca într-un ritm mult mai alert, incomparabil cu cel din partida cu Ucraina", a afirmat fostul fotbalist, care a apreciat "atitudinea pozitivă a lui Alibec" și "forma bună pe care o are Nicuşor Stanciu".

Cei cinci

Selecţionerul Anghel Iordănescu pare aproape decis în privinţa celor cinci jucători pe care nu va conta la turneul final din Franţa. Trei nume sunt sigur pe lista celor care vor rămâne acasă, iar acestea sunt cele ale lui Andrei Ivan, Ioan Hora şi Alin Toşca. Folosiţi puţin spre deloc în cele două amicale din Italia, cei trei s-au consolat deja cu ideea că nu vor prinde lotul. Pentru celelalte două locuri “se bat” patru jucători. Lupta pentru postul de mijlocaş stânga se dă la baionetă între Chipciu şi Maxim, în timp ce la închizători, Prepeliţă porneşte cu avantaj în faţa lui Ropotan. Lista finală cu cei 23 de jucători va fi anunţată în această seară.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-05-30Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE