2020-01-29 05:28

O nouă amânare în zadar. Comisia de Disciplină a FRF dă miercuri verdictul în cazul Rapidului

 |  19:19
O nouă amânare în zadar. Comisia de Disciplină a FRF dă miercuri verdictul în cazul Rapidului

Florentin Dincă

Liga 1 a început de cinci zile, iar FRF şi LPF nu sunt în stare să dea un verdict în cazul Rapidului, club aflat în faliment. Ieri, Comisia de Disciplină a dat o nouă amânare pentru miercuri, pentru a soluţiona într-un final componenţa primului eşalon. În cazul foarte probabil în care giuleştenii nu vor primi avizul participării pe prima scenă, locul lor va fi luat de retrogradata ACS Poli Timişoara.

Luni la prima oră, membrii Comisiei au analizat cazul pe toate feţele, dar şi toate actele aduse de creditorul Valerii Moraru, cel care a venit împreună cu soţia sa şi cu doi avocaţi. "N-am fost în sala de ședințe, eu nu sunt o persoană competentă. Eu am adus actele pe care mi le-au cerut avocații, contractele, tot ce mi s-a cerut. S-a amânat pentru miercuri, atunci urmează să se judece. Eu zic că suntem pregătiți să rezistăm în Liga 1, în cazul unei decizii favorabile. Avem 11 contracte semnate și urmează să semnăm și altele, dar cred că astăzi ar trebui ca lichidatorul ar trebui să le avizeze. Dan Alexa ajunge astăzi (n.r - ieri) în București", a declarat Valerii Moraru la ieșirea din sediul Ligii Profesioniste de Fotbal. Indiferent de soluția de mâine a Comisiei de Disciplină a FRF, ea nu este una definitivă. Mai urmează două căi de atac, Comisia de Recurs şi Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne. În plus, pe 24 august, Curtea de Apel va judeca solicitarea clubului de sub Grant de suspendare provizorie a deciziei de faliment, care a fost luată în luna iunie de Tribunalul București. Deci circul va continua, iar în Liga 1 se vor juca în continuare decât şase meciuri pe etapă, deoarece, până la o decizie finală şi irevocabilă, nici Rapidul, dar nici ACS Poli, nu vor fi programate la meciuri.

Moraru, huiduit de fani

Aproape 100 de suporteri ai Rapidului şi-au făcut ieri prezenţa în fața sediului Ligii Profesioniste de Fotbal. Păziţi de mai mulţi jandarmi, fanii l-au apostrofat virulent pe Valerii Moraru, atunci când acesta a apărut la LPF, afaceristul moldovean fiind văzut ca principalul vinovat de situaţia mai mult decât dramatică în care a ajuns Rapidul. În cele câteva ore cât s-a judecat cazul, susţinătorii giuleşteni au scandat numeroase cântece specifice grupării vişinii, dar şi îndemnul “Rapid nu moare”.

“«Salvatorii Rapidului» sunt de fapt groparii Rapidului”

Primarul Timişoarei, Nicolae Robu, vrea neapărat locul în Liga 1 şi susţine că încercarea de salvare a Rapidului este una ilegală. „Opriţi-vă din ilegalităţi, domnilor «salvatori» ai Rapidului!“. Nu mai intoxicaţi lumea vorbind de simbolul Rapid! Simbolul Rapid îl respectă orice om de bună credinţă ! Acum, însă, este vorba despre societatea comercială Rapid ! Societate aflată în faliment, şi, pe cale de consecinţă, sub INTERDICŢIE LEGALĂ de a angaja cheltuieli de orice natură ar fi ele! În plus, în numele unei societăţi comerciale în faliment, nu poate decide şi semna nimeni în afara lichidatorului judiciar! Iar lichidatorul judiciar a declarat foarte clar că el nu a semnat şi nu va semna niciun angajament financiar – contracte cu jucători, antrenori etc. – şi că la ora actuală nu există astfel de angajamente. Mai mult, ca lucrurile să fie şi mai limpezi, lichidatorul judiciar a declarat răspicat că el nu a cerut şi nu va cere înscrierea Rapidului în Liga 1, neavând dreptul legal să facă aşa ceva! În concluzie, îmi exprim speranţa că FRF şi LPF nu vor cădea în capcana ilegalităţilor întinsă de cei ce se proclamă «salvatori ai Rapidului», care, de fapt, sunt groparii Rapidului, oameni care invită sfidător, pur şi simplu, DNA-ul la treabă!“, se arată într-un comunicat emis de edilul oraşului Timişoara, Nicolae Robu.

În cazul în care ACS Poli Timișoara va fi reprimită în prima ligă, este bine de ştiut că echipa bănăţeană va porni sezonul cu o penalizare de 14 puncte. Şase puncte pentru că nu a îndeplinit condiţiile de licenţiere şi opt puncte pentru că nu a atins baremul de puncte prevăzut în regulament. Deci ACS Poli va debuta cu un handicap care, în mod normal, nu va putea fi surmontat. Practic, gruparea de pe Bega este ca şi retrogradată, şi asta înaintea primului său meci. "Este o situaţie nefericită. Trebuie să analizăm soluţii pentru evitarea acestor momente pe viitor. În plus, cred că este necesară modificarea regulamentului, astfel încât echipele aflate în insolvenţă să nu poată evolua în prima liga de fotbal", a spus şi Justin Ştefan, secretarul Ligii.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-07-25Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE