2020-07-10 16:37

Oțelul Galați, oficial în faliment

 |  15:21
Oțelul Galați, oficial în faliment

Tribunalul Bucureşti a decis intrarea în faliment a grupării din Liga a II-a Oţelul Galaţi, câştigătoarea campionatului României în 2011, hotărâre în cazul căreia poate fi formulat un recurs în termen de şapte zile, scrie News.ro.

"În temeiul art. 107 alin. 1 lit. B din Legea nr. 85/2006 privind procedura insolvenţei, dispune intrarea în faliment prin procedura generală a debitorului SC FOTBAL CLUB OŢELUL SA. În temeiul art. 107 alin 2 din Legea nr. 85/2006 privind procedura insolvenţei ridică dreptul de administrare al debitorului şi dispune dizolvarea societăţii debitoare. Dispune sigilarea bunurilor din averea debitoarei, în sarcina lichidatorului judiciar", se arată în soluţia Tribunalului Bucureşti

Tribunalul a stabilit un termen de cel mult zece zile de la data notificării deschiderii procedurii falimentului de predare a gestiunii averii de la debitor către lichidator, împreună cu lista actelor şi operaţiunilor efectuate până la deschiderea procedurii. "Dispune întocmirea şi predarea către lichidatorul judiciar, în termen de maxim 10 zile de la intrarea în faliment, a unei liste cuprinzând numele şi adresele creditorilor şi toate creanţele acestora, cu indicarea celor născute după data introducerii cererii de deschidere a procedurii", se menţionează în soluţie.

Termenul limită pentru înregistrarea cererii de admitere a creanţelor, în vederea întocmirii tabelului suplimentar este 16 mai, termenul de verificare a creanţelor, de întocmire, afişare şi comunicare a tabelului suplimentar al acestora este 15 iunie, termenul  de depunere la tribunal a contestaţiilor este 5 iulie, iar cel de întocmire a tabelului definitiv consolidat este 15 iulie.

Lichidator judiciar provizoriu este SCP MB Management IPURL, care "va îndeplini atribuţiile prevăzute de art. 25 din lege, cu o remuneraţie de 1.500 lei din averea debitorului".

"Fixează termen pentru continuarea procedurii la 7 septembrie 2016, ora 09.00. Cu recurs, în termen de 7 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 30.03.2016", se arată pe portalul instanţelor de judecată.

Conducerea clubului Oţelul Galaţi a fost nevoită să solicite în iulie 2013 declanşarea procedurii de insolvenţă în urma sechestrului instituit de ANAF pentru datorii de peste 22 de milioane de lei, reprezentând taxe către bugetul de stat.

În actuala ediţie a Ligii a II-a, Oţelul Galaţi a încheiat sezonul regulat pe ultima poziţie în Seria I şi nu poate participa în play-out, fiind retrogradată direct în Liga a III-a. În ultima parte a campionatului, FC Oţelul a folosit la partidele din eşalonul secund doar juniori ai clubului.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-04-01Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE