2020-07-14 02:47

Pe urmele Stelei. Derby în Oltenia, CSU Craiova – CFR Cluj

 |  18:32
Pe urmele Stelei. Derby în Oltenia, CSU Craiova – CFR Cluj

Cel mai interesant meci al rundei a 20-a din Liga 1, din punct de vedere al locurilor din clasament, este încleştarea de astă-seară de la Severin, dintre CSU Craiova (33 de puncte) şi CFR Cluj (30 de puncte). Ambele echipe au un traseu sinusoidal în ultima vreme, dar chiar şi aşa, fiecare şi-a propus acum victoria, singura şansă de a nu pierde trena liderului Steaua. Se anunţă un meci spectaculos, cele două echipe fiind croite pe atac, asemeni antrenorilor lor, Gigi Mulţescu şi Vasile Miriuţă, ambii cu filozofii de joc superofensive.

Este de urmărit dacă trupa lui Mulţescu se va poticni din nou, demonstrând până acum că nu poate face faţă “aerului rarefiat” din înălţimile clasamentului. De trei ori a avut şansa Craiova să treacă pe primul loc, şi tot de atâtea ori a capotat lamentabil. Mulţi fani au pus-o pe seama blestemelor sau ceva de genul acesta, însă Mulţescu nu ia în seamă astfel de supoziţii mistice: “Am avut de multe ori șansa să trecem pe primul loc și nu am fructificat-o. Eu nu cred în misticisme, în blesteme, ci în muncă și randament. Este o presiune pe care noi ne-am creat-o, aceea de a fi în frunte. Am încheiat o perioadă dificilă, cel puțin în ceea ce privește punctele acumulate. Nu am pierdut doar puncte, ci și jucători. Au fost greșeli personale, ratări prea multe, decizii de arbitraj care ne-au dezavantajat. Am tras linie, iar acum țintim trei victorii din următoarele trei jocuri. Cel mai greu, dar și cel mai important este primul dintre ele: meciul cu CFR Cluj. Este un adversar puternic, care se închide foarte bine, a demonstrat-o în cele două jocuri pe care le-am susținut în acest an competițional la ei acasă. Noi va trebui să fim performanți și exacți pentru a ne apropia victoria. Vom continua același stil de joc, vom ataca din primul minut, mai ales că este o promisiune făcută suporterilor, aceea de a evolua ofensiv“.

Revenit 100% din punct de vedere fizic după accidentarea din cantonamentul naţionalei, Andrei Ivan îşi face curaj şi spune că echipa sa este capabilă să câştige în faţa oricărui adversar din campionat, deci implicit şi împotriva lui CFR. Chestionat în privinţa unui eventual transfer peste hotare, starul juveţilor are alt ovbiectiv de îndeplinit înainte de a-şi lua zborul către ale zări. „Suntem în stare să câștigăm cu orice echipă a campionatului. Totodată, suntem conștienți că va fi un meci greu, au jucători valoroși, nu degeaba sunt în prima parte a clasamentului. În ceea ce mă privește, joc oriunde îmi cere antrenorul, mă simt bine oriunde în linia ofensivă. Nu mă gândesc acum la vreun transfer. Îmi doresc să joc cu Universitatea în cupele europene, să realizez ceva aici, apoi să plec afară“.

Rambe, dat afară

Pentru meciul din această seară, Mulţescu a rămas fără o soluţie în avanposturi. Sterilă soluţie, dar îl ţinea în formă de titularul Măzărache. Rambe, atacantul din Insulele Capului Verde, va fi dat afară de la echipă după ce l-a bruscat pe Gică Hagi la finalul meciului cu Viitorul. Suspendat şase etape, exoticul vârf fără gol marcat în 13 meciuri jucate pentru Craiova, nu mai are viaţă la echipă şi va fi nevoit să acdepte rezilierea contractului. "Nu comentez acel incident. Şi acolo am încercat să calmez spiritele. După acest incident am ieşit puţin şifonaţi la capitolul imagine. Rambe este jucătorul nostru, dar ne dezicem de atitudinea lui. Rambe şi-a primit pedeapsa, iar conducerea a început discuţiile cu el pentru rezilierea contractului", a precizat Mulţescu.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-12-08Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE