2020-01-26 17:27

PRIMA REACŢIE. LPF ameninţă cu (re)aducerea arbitrilor străini

 |  19:47
PRIMA REACŢIE. LPF ameninţă cu (re)aducerea arbitrilor străini

Liga Profesionistă e primul for care a reacţionat după greşelile flagrante de arbitraj din ultimul timp din Liga 1. La fel ca în urmă cu doi ani, Gino Iorgulescu ameninţă cu (re)aducerea arbitrilor străini, în cazul în care prestaţiile oamenilor în negru vor continua să vicieze rezultatele finale ale meciurilor.

În ciuda faptului că LPF a cerut de mai multe ori public o întrevedere cu oamenii din fruntea CCA, tocmai pentru a avea un dialog, în speranţa de a îndrepta cât mai repede lucrurile, Comisia Centrală nu a a răspuns niciodată solicitărilor. Ieri, împins de la spate de oficialii de la Dinamo şi Voluntari, Iorgulescu le-a mai făcut o ultimă chemare lui Vassaras şi Deaconu, iar dacă aceştia vor refuza din nou, la proxima Adunare Generală a LPF se va supune la vot aducerea sau nu de arbitri străini la anumite meciuri sau chiar la toate.

“Am oferit încredere cui nu merita, că am întins o mână şi nu ni s-a răspuns, că am crezut în dialog, iar din partea cealaltă nu a venit decât un ecou al propriei noastre voci. De aceea, cer astăzi (n.r - ieri), în numele tuturor echipelor din Liga 1 Orange, ca domnii Kyros Vassaras, în calitate de preşedinte al CCA şi Alexandru Deaconu, în calitate de vicepreşedinte al aceluiaşi for, să accepte prezenţa lor la sediul Ligii Profesioniste de Fotbal pentru a ne spune cum văd dumnealor starea de fapt din arbitrajul românesc. Nu e o tragere la răspundere, ci continuarea aceluiaşi dialog neonorat de dumnealor. Noi credem că mai există punţi între fotbal şi corpul de arbitri. Aşadar, pentru a salva competiţia, pentru a avea dreptate pe teren, vă aşteptăm să răspundeţi urgent acestei invitaţii la dialog", se arată în conumicatul lui Gino Iorgulescu.

Stabor” CCA pe 10 noiembrie

Conducerea Comisiei Centrale a Arbitrilor nu putea rămâne impasibilă la infinit la disperarea cluburilor Dinamo şi FC Voluntari, grupări dezavantajate flagrant de arbitraje în acest sezon. Şi la intervenţia FRF, şi în special a lui Răzvan Burleanu, Kyros Vassaras a anunţat pe 10 şi 11 noiembrie o întrunire cu toţi arbitrii, un fel de judecată a acestora din urmă, pentru prestaţiile de tot râsul. Se va analiza fiecare arbitru în parte. Fiecare ce a făcut şi cât a greşit. "Comisia Centrală a Arbitrilor a realizat în zilele de 10 și 11 octombrie 2016 o analiză a evoluțiilor arbitrilor din prima parte a sezonului, efectuându-se, totodată, și o testare fizică. Demersurile CCA continuă având în vedere nemulțumirea pe care o împărtășim legată de evoluțiile ulterioare ale unora dintre cei mai importanți și experimentați arbitri români. Astfel, președintele CCA a convocat arbitrii din Liga I pentru o întâlnire în data de 10 noiembrie 2016. Concluziile acesteia vor fi prezentate într-o conferință de presă care va avea loc, tot pe 10 noiembrie 2016, de la ora 15.00, la Casa Fotbalului", se arată într-un comunicat al FRF..


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-11-02Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE