2020-01-21 02:43

PROPUNERE RESPINSĂ. Şeful LPF, Gino Iorgulescu, a fost mandatat de cluburi să se roage de ISB, deţinătorii drepturilor TV, pentru ca aceştia să respecte contractul semnat anul trecut

 |  19:10
PROPUNERE RESPINSĂ. Şeful LPF, Gino Iorgulescu, a fost mandatat de cluburi să se roage de ISB, deţinătorii drepturilor TV, pentru ca aceştia să respecte contractul semnat anul trecut

Florentin Dincă

Forfotă şi mulţi nervi luni la sediul Ligii Profesioniste de Fotbal din strada Alexandru Vitzu. Reprezentanţii cluburilor din primul eşalon au fost chemaţi să voteze sau nu diminuarea contractuală propusă de offshore-ul înregistrat în Malta, Intel Sky Broadcast (ISB), deţinătoarea drepturilor TV pentru Liga 1. Cum era de aşteptat, propunerea a fost respinsă. Majoritatea cluburilor au fost împotriva reducerii sumei, de la 27,5 milioane de euro (fără TVA) la doar 22,5 milioane de euro, în timp ce trei formaţii, CFR Cluj, ASA Târgu Mureş şi ACS Poli Timişoara au votat reducerea contractului.

“Membrii LPF m-au împuternicit să discut cu ISB-ul, pentru ca aceştia să ducă la bun sfârşit contractul încheiat anul trecut. Pe 19 iunie vom avea o altă Adunarea Generală pentru a vedea dacă au respectat contractul sau ce altă hotărâre vom lua. Oferta ISB s-a discutat, iar cluburile nu vor acest lucru. Eu le voi propune partenerilor media să ducă la bun sfârşit acest contract. Tot cluburile vor lua o hotărâre finală pe 19 iunie, nu eu decid”, a spus preşedintele LPF Gino Iorgulescu.

La CFR Cluj toată lumea se aştepta să voteze pentru reducerea banilor, dată fiind subordonarea clubului ardelean faţă de Arpad Paszkany, cel despre care se spune că se află în spatele firmei malteze care deţine drepturile TV. Ceferiştilor li s-au alăturat alte două grupări din zonă, vicecampioana ASA Târgu Mureş şi nou-promovata ACS Poli Timişoara. Ultima, prin vocea noului manager general, Daniel Stanciu, şi-a argumentat decizia: “Am ales răul cel mai mic. Soluția de supraviețuire. Am votat reducerea drepturilor TV”. La rândul său, Iuliu Mureşan, mâna dreaptă atâţia ani a lui Paszkany la cârma lui CFR Cluj, şi-a motivat şi ea votul: “Cu siguranţă nu se vor lua mai mulţi bani la o eventuală nouă licitaţie. Dimpotrivă, se vor lua mai puţini bani. Toţi cabliştii transmit în momentul de faţă meciurile, de ce ar da mai mulţi bani? Sunt sigur că vor fi multe milioane de euro mai puţin dacă acest contract nu va continua la noua sumă propusă. Nu va veni altcineva cu alţi bani”.

PROPUNERE RESPINSĂ. Şeful LPF, Gino Iorgulescu, a fost mandatat de cluburi să se roage de ISB, deţinătorii drepturilor TV, pentru ca aceştia să respecte contractul semnat anul trecut
zoom
Contract penal, fără licitaţie

Liga Profesionistă de Fotbal a anunţat pe 4 martie anul trecut că a parafat pe cinci ani cu Intel Sky Broadcast, firmă cu sediul în Malta, care a câştigat drepturile TV al partidelor din Liga I. Conform contractului, care nu a fost văzut la faţă de către nici un conducător de club, a fost atribuit ISB ilegal, fără licitaţie, de către LPF trebuie să primească suma netă de 28,5 milioane de euro pentru fiecare din următorii cinci ani. La această sumă se adaugă un milion de euro pentru Cupa Ligii. Conform unor surse, pe timpul derulării contractului, există posibilitatea renegocierii acestei înţelegeri, fără ca ISB să plătească daune în cazul în care nu respectă contractul  “LPF poate rezilia unilateral acel contract. Daune se pot cere în instanţe, cu termeni foarte lungi, nu ne-ar avantaja. N-am avut altă ofertă la vremea respectivă. Le-am propus şi altor doi giganţi media această sumă la vremea respectivă, însă m-au refuzat”, a afirmat în încheiere Iorgulescu. Ca o consecinţă a acestor fapte, cluburile din Liga 1 sunt contrânse astfel să accepte suma propusă de ISB, altfel vor rămâne cu ochii în soare mai mult decât sunt acum. Şi asta într-un moment în care fotbalul românesc, sărac lipit pământului şi fără credibilitate, a intrat în era insolvenţei.

ÎNTREBAREA ZILEI

De ce nici un conducător de club din Liga 1 nu are tupeu să-l dea în judecată pe Gino Iorgulescu pentru atribuirea şi ascunderea contractului drepturilor TV către ISB?


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-06-08Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE