2020-01-21 00:59

PUTEREA A AVUT DREPTATE. Fanii l-au luat pe sus pe Flavius Stoican după doar două meciuri. Antrenorul ar putea avea un mandat mai scurt decât Mihai Teja

 |  18:19
PUTEREA A AVUT DREPTATE. Fanii l-au luat pe sus pe Flavius Stoican după doar două meciuri. Antrenorul ar putea avea un mandat mai scurt decât Mihai Teja

Florentin Dincă

În urmă cu o săptămână, Ionuț Negoiță și Daniel Stanciu au luat proasta decizie de a-l rechema la echipă pe Flavius Stoican. Dat afară acum patru luni la presiunile fanilor, antrenorul nu a băgat de seamă acest fapt și a acceptat imediat oferta, după ce Mihai Teja fusese mazilit. Dacă la meciul cu Ceahlăul l-a “ajutat” valoarea scăzută a adversarului și mai ales scorul final, 3-1, la rușinea cu Chiajna, scor 0-3, nimic nu l-a mai salvat pe Stoican de furia fanilor. Aflat în război deschis cu suporterii roș-albi încă din toamna trecută, când între cele două părți s-au spus cuvinte grele, antrenorul nu mai poate avea viață cu aceștia. În aceste condiții, în ciuda faptului că este agreat de majoritatea jucătorilor din lot și a realizat, în zadar, în vara trecută, cea mai mare performanță a lui Dinamo din ultimii ani, și anume calificarea în Liga Europa, revenirea tehnicianului în Groapă s-ar putea încheia mai repede decât mandatul lui Teja (n.r – cinci meciuri oficiale).

În meciul cu Chiajna, Stoican a schimbat mai mult de jumătate din echipă față de cea care a obţinut victoria cu Ceahlăul, tocmai pentru a avea jucători proaspeți. În zadar însă. Altădată motoarele echipei, Cosmin Matei și Vali Lazăr au fost mâini moarte, la fel ca și Boubacar, Marius Niculae și Andrei Marc. Ultimul, așteptat ca Mesia la echipă în această iarnă, pentru a rezolva problemele cronice din defensivă, a luat roșu în minutul 35, la 1-0 pentru adversari. A fost momentul în care fanii de la tribuna a doua au luat foc și l-au luat la ţintă pe Flavius Stoican. Ulterior, în colimator au intrat şi jucătorii. La pauză, tehnicianul și elevii săi au intrat la vestiare sub o ploaie de înjurături și amenințări. În mitanul secund, în plin efort disperat de egalare, “câinii” au primit și al doilea gol, de fapt un autogol al lui Elhamed, iar atmosfera din tribune a devenit insuportabilă. Tocmai atunci s-a trezit şi Stoican să facă primele mutări, Bilinski şi Gavrilă în locul lui Matei şi Niculae. Scandările “demisia, demisia” au plecat de la tribuna a doua, au continuat înteţit cu Peluza Cătălin Hâldan, și apoi s-au propagat în tot stadionul. Nu au scăpat de injurii nici Ionuț Negoiță și Constantin Anghelache. La finalul meciului, încheiat până la urmă cu un scor de neprezentare, cu capul în pământ, Stoican și jucătorii au driblat cum au putut potopul de scuipați și de apostrofări. Principalii vizați, antrenorul, dar și Lazăr și Matei, cei care au refuzat să meargă să salute galeria.

“Mi-a pierit bucuria. Oamenii nu mai au răbdare”

Antrenorul dinamovist a încercat să pară destul de sigur pe el după apostrofările fanilor şi a minimalizat înfângerea ruşinoasă cu Concordia Chiajna: “Când am revenit, am fost bucuros. Acum mi-a pierit bucuria. Oamenii nu mai au răbdare. Şi eu mi-aş dori ca lucrurile să meargă bine peste noapte, dar nu se poate atât de repede. Important e ce facem acum, la rău, că la bine toată lumea e cu tine. Până la urmă a fost vorba de un eşec, dezastru e că mor oamenii prin Ucraina”.

Antrenor cu experienţă

Aşa cum am scris şi la reinstalarea lui Stoican pe banca lui Dinamo, acesta nu reprezintă cea mai bună soluţie pentru echipa de acum. Adeptul folosirii jucătorilor tineri în primul mandat, Stoican se vede acum în situaţia de a lucra cu jucători cu mare experienţă, ca Niculae, Grigore, Cristescu, Elhamed, Serginho, toţi veniţi în această iarnă şi, exact ca în cazul lui Teja, nu are deocamdată capacitatea necesară să-i strunească pe aceştia. Repetăm, cel mai potrivit la Dinamo, şi e părerea noastră, este numirea cât mai repede a unui tehnician mai în vârstă, de preferat dinamovist, cu experienţă internă şi internaţională, care poate face din actuala echipă a lui Dinamo o pretendentă anul viitor la podiumul Ligii 1.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-03-18Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE