2020-08-07 00:58

PUTEREA a avut dreptate. Jucătorii stelişti care nu au acceptat diminuarea contractului vor fi daţi afară

 |  22:01
PUTEREA a avut dreptate. Jucătorii stelişti care nu au acceptat diminuarea contractului vor fi daţi afară

Florentin Dincă

În urmă cu o lună, mai precis pe 16 septembrie, PUTEREA a scris despre decizia lui Gigi Becali de a reduce semnificativ salariile multor jucători din lot, după ratarea calificării în grupele Ligii Campionilor şi ulterior în grupele Europa League. Cine nu accepta, urma să zboare de la echipă. Au fost unii care s-au opus, iar din această cauză vor pleca la iarnă. Fie vânduţi, fie lăsaţi liberi.

Primul semn clar că jucătorilor în cauză li se pregăteşte ceva este că nu prea mai prind echipa pregătită de cuplul Mirel Rădoi-Ţiţi Dumitriu. Adus în această vară ca titular de drept pe banda dreaptă a apărării, Sonny Alcenat a intrat definitiv în dizgraţia lui Becali după ce a refuzat micşorarea salariului de 10.000 de euro lunar. Haitianul oricum nu era pe placul patronului său deoarece, conform spuselor ultimului, “nu băga piciorul la minge”. Următorul pe listă este Paul Papp. Plătit regeşte cu 300.000 de euro anual, “oaia neagră de la Belgrad” pierde pe zi ce trece lupta cu Cornel Râpă pentru postul de fundaş dreapta. În Liga 1 nu prea mai prinde primul “11”, fiind folosit doar în meciurile din Cupa României şi Cupa Ligii. Nici el nu a fost de acord cu reducerea contractului la 180.000 de euro pe an şi poate pleca în această iarnă. Celor doi li se caută deja înlocuitor, iar Rădoi a pus ochii pe fundaşul dreapta al lui ACS Poli Timişoara, Claudiu Belu. Guilherme este alt jucător care nu a acceptat diminuarea salariului şi ar putea fi cedat la finalul acestui an, dacă oficialii roş-albaştri vor reuşi să-l convingă să semneze pe “pandurul” Marko Momcilovic.

De acelaşi “tratament” vor avea parte şi mijlocaşii Muniru, Breeveld şi Tahar. Primii doi nu au mai prins echipa de ceva timp, în timp ce algerianul a fost salvat de cele două marcate în ultimele meciuri. Ultimul pe listă, dar poate nu cel din urmă, este Gregory Tade. Accidentat în momentul de faţă, vârful francez reprezintă “ţeapa” cea mare pe care Becali şi-a luat-o în această vară. Adus de la CFR Cluj pe câteva sute de mii de euro, atacantul a reuşit să-şi obţină un salariu de top: 20.000 de euro lunar. Ar mai putea rămâne la echipă doar dacă acceptă înjumătăţirea contractului, lucru de neconceput de fotbalistul din Hexagon, cel care a marcat doar două goluri în tricoul campioanei, şi acelea din penalty. Ceilalţi jucători care au acceptat tăierile de bani (Râpă, Carp, Turdorie şi Cojocaru) rămân pe loc până la noi ordine. Sunt şi jucători lipsiţi de griji, care dau satisfacţie, salariul lor rămânând imaculat. Din această categorie fac parte Niţă, Varela, Toşca, Filip, Stanciu, Hamroun şi Adi Popa.

PUTEREA a avut dreptate. Jucătorii stelişti care nu au acceptat diminuarea contractului vor fi daţi afară
zoom
Chipciu, caz special

Chiar dacă iniţial era şi el pe lista reducerilor contractuale, Alex Chipciu scapă momentan de furia lui Becali, fiind unul dintre preferaţii acestuia. Evoluţiile bune, dar mai ales golurile din ultima perioadă, l-au determinat pe Gigi să nu-i umble deocamdată la salariul regesc pe care mijlocaşul ofensiv îl are la Steaua – 360.000 de euro anual. Motivul? Becali încă speră să-l vândă pe bani mulţi la un moment dat. Oricum, fotbalistul se aştepta şi el la diminuarea contractului şi chiar era de acord cu aceasta.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-10-19

Mai multe imagini:
PUTEREA a avut dreptate. Jucătorii stelişti care nu au acceptat diminuarea contractului vor fi daţi afară
zoom
Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE