2019-11-13 23:03

Schimb de generaţii la NAŢIONALĂ. Contra a răspuns de ce JUCĂTORI are nevoie

 |  21:56
Schimb de generaţii la NAŢIONALĂ. Contra a răspuns de ce JUCĂTORI are nevoie

Una neagră şi una albă pentru naţionala României la debutul preliminariilor pentru EURO 2020. Primenită cu mulţi jucători tineri şi foarte tineri, reprezentiva tricoloră este clar pe un trend ascendent de la venirea lui Cosmin Contra. De altfel, selecţionerul a explicat cum vede el schimbul de generaţii la naţionala tricoloră şi de ce prototip de jucători are nevoie.

“Eu cred că la echipele nordice pe care le avem în grupă, unii sunt pregătiţi, dar nu toţi. Încet încet vor avea şanse, dar trebuie să avem grijă cu promovarea celor tineri, pentru că un meci slab le poate afecta încrederea. Trebuie văzut cine poate face faţă la nivel fizic, dar şi la nivel de intensitate. Asta s-a văzut şi cu Suedia, s-a făcut diferenţa pe undeva la aceste capitole. Avem nevoie de jucători care pot câştiga duelurile individuale, fotbalul de azi e format din dueluri fizice în multe zone ale terenului. Iar noi, din păcate, cu Suedia în prima parte, nu prea am câştigat duelurile directe cu ei. În partea a doua am reuşit să-i punem în dificultate, ba chiar să emitem pretenţii să-i egalăm. Dar, fotbalul în ziua de azi e pur fizic, intensitate maxima, sacrificiu şi cât mai puţine greşeli” a explicat Cosmin Contra la TelekomSport.

România a început cu stângul campania de calificare la EURO 2020, 1-2  în deplasare cu Suedia. Apoi, marţi, la Cluj, ”tricolorii” au învins categoric naţionala Insulelor Feroe, scor 4-1. 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-03-27Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE