2020-08-08 04:13

Scrieţi istorie până la capăt. Naţionala feminină de fotbal a României joacă barajul cu Portugalia pentru calificarea la EURO

 |  17:10
Scrieţi istorie până la capăt. Naţionala feminină de fotbal a României joacă barajul cu Portugalia pentru calificarea la EURO

Naționala feminină de fotbal a României a ratat pentru un singur gol calificarea directă la Campionatul European de anul viitor. A ajuns totuşi la baraj, unde e pus la bătaie singurul bilet care a mai rămas pentru competiţia organizată de Olanda. Barajul în sine cu Portugalia este o premieră pentru prima noastră reprezentativă, dar accederea la EURO ar însemna că fetele antrenate de Mirel Albon ar scrie cu adevărat istorie pentru fotbalul feminin românesc. Partida tur are loc în această seară, pe „Estádio do Restelo” din Lisabona, în timp ce manșa secundă e programată patru zile mai târziu la Cluj, pe Stadionul „Dr. Constantin Rădulescu”.

“Ne aflăm în fața unei duble istorice, sigur cea mai importantă perioadă din istoria naționalei României. Sunt foarte optimist! Am încredere în fete că putem ieși bine din această dublă cu Portugalia, iar munca noastră de ani buni să fie încununată cu o calificare la turneul final al Campionatului European. Portugalia e o echipă foarte bună. A crescut enorm în ultimii ani. Are marele avantaj al turneului de la Algarve, un mini-campionat mondial, la care sunt prezente la fiecare început de an cele mai bune echipe din lume. Asta înseamnă experiență și, iată, se vede. Mai e ceva! Dacă noi suntem pentru prima oară înaintea unei astfel de confruntări, Portugalia e pentru a treia oară la un „baraj”! A pierdut de fiecare dată. Să sperăm că se va păstra tradiția! Fetele mele foarte motivate. O spun mereu înaintea unor astfel de meciuri, nu ai nevoie de nimic suplimentar pentru a avea motivație. Sincer, m-am bucurat că jucăm mai întâi în deplasare. Presiunea în astfel de duble e pe formația gazdă, la primul meci. Sper să profităm de acest avantaj, să știm să gestionăm confruntarea în ambele sale manșe, să luăm un avantaj pentru returul de la Cluj. Duelul va avea cel puțin 180 de minute. O spun din nou, sunt foarte optimist! Toată lumea se pregătește așa cum trebuie, fetele conștientizează importanța acestor două jocuri. Sper să scriem în continuare istorie!”, spune selecţionerul României, Mirel Albon, într-un interviu pentru frf.ro.

Veterana Laura Rus: “Vreau să mă retrag în glorie”

La nici 30 de ani, Laura Rus este una dintre veteranele lotului României. O fată cu suflet mare, care face acte de caritate fără să ştie nimeni. Are o mare dorinţă la final de carieră. Retragerea în glorie printr-o calificare şi o participare la Campionatul European după aproape un deceniu în care a îmbrăcat tricoul naţionalei. “Dorința e mare, toate fetele, cei din jurul echipei naționale, toți ne dorim o calificare. Trebuie să fim acolo. Merităm. Pentru mine ar fi o realizare binevenită pentru că vreau să mă retrag în glorie! Cred că totul depinde doar de noi. Dacă e să ne fie teamă de ceva, de noi însene trebuie să ne fie. Am urmărit câteva meciuri ale Portugaliei, din recentele preliminarii. Au puncte forte, dar și puncte slabe. Am jucat, pe vremea când evoluam în Spania, împotriva unor jucătoare din actuala echipă a Portugaliei. O știu bine pe Cláudia Neto, căpitanul echipei, dar și pe Ana Borges. Aceasta din urmă e impresariată de agentul meu! Vorbeam ceva mai devreme de teamă, dar mie nu îmi e frică de nimic, chit că emoțiile nu îmi dau pace nici la meciurile amicale. Avem echipă bună, mai tehnică, mai valoroasă decât Portugalia. Trebuie să jucăm pentru noi, pentru România, nu pentru o echipă de club sau alta”, declară Laura, conform frf.ro. Vârful de lance al naţionalei tricolore are un CV impresionat. A lăsat Pandurii Târgu Jiu la 20 de ani pentru un transfer în Spania, la Huelva. Apoi, în cariera sa le-a mai bifat pe Apollon Limassol, Fortuna Hjørring, Suwon FMC WFC (Correea de Sud), iar în prezent e legitimată tot în Coreea, la Icheon Daekyo. A străbătut deci jumătate de glob ca să ducă România pentru prima dată la un turneu final: “Nici nu vreau să aud altceva! Trebuie să ne calificăm la Campionatul European. Suntem mai bune decât portughezele”.

Schimbare radicală de temperatură

Elevele lui Mirel Albon ar putea avea de suferit de schimbarea radicală şi bruscă de temperatură. Plecate miercuri dimineaţă din România de la o temperatură situată undeva la pragul de îngheţ, tricolorele au fost întâmpinate la Lisabona de o temperatură de 24 de grade Celsius. “Acum suntem puțin obosite, dar cu așa vreme parcă ne revenim imediat! Nu avem de ce să ne plângem, am venit aici să scriem istorie”, spune căpitanul Florentina Olar, completată de portarul Andreea Părăluţă: “Am ajuns aici, dar nu vrem să ne oprim, chiar dacă prezența la baraj e cea mai bună performanță a naționalei până acum. Vrem să tranșăm calificarea chiar din Portugalia”.

Intrarea este liberă

Turul barajului de la Lisabona de astă-seară, de la ora locală 18.45, se va putea urmări în ţară pe postul DolceSport 2. Suporterii români din Portugalia şi din împrejurimi, dar şi cei veniţi din ţară să le urmărească live pe tricolore au parte de o surpriză din parea gazdelor. Intrarea este liberă, însă accesul pe Estadio do Restelo se va face exclusiv pe baza tichetelor care vor putea fi ridicate, gratuit, de la casa de bilete Loja Azul (Blue Shop) a stadionului, astăzi, până la ora 15.00. Adresa Estadio do Restelo este Praceta Torres do Restelo 1449-015, stadionul fiind situat în zona Belem din Lisabona.

Avem echipă bună, avem ambiție, suntem foarte motivate. Diseară trebuie să dăm gol! Asta e cel mai important. Și să nu luăm.

Andreea Părăluţă (Atletico Madrid), portarul naţionalei României


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-10-20Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE