2020-08-04 14:24

ŞOMER DE LUX. Steaua l-a adus pe portarul Giedrius Arlauskis, cel care a apărat 17 meciuri în trei sezoane şi jumătate la Rubin Kazan

 |  21:01
ŞOMER DE LUX. Steaua l-a adus pe portarul Giedrius Arlauskis, cel care a apărat 17 meciuri în trei sezoane şi jumătate la Rubin Kazan

Florentin Dincă

Steaua i-a găsit repede înlocuitor lui Ciprian Tătăruşanu. Fostul portar al Unirii Urziceni, Giedrius Arlauskis, a fost alegerea conducerii steliste, nu a lui Costel Gâlcă. Lituanianul, al cincilea goalkeeper străin din istoria Stelei, după Carlos, Andrey, Hamutovsky şi Zapata, are însă un handicap imens. În cele trei sezoane şi jumătate petrecute la Rubin Kazan a evoluat în doar 17 meciuri oficiale, fiind folosit cu precădere în preliminariile Ligii Europa. Precauţi, Gigi Becali şi Valeriu Argăseală au semnat decât pe un an cu acesta, cu opţiune de prelungire pe încă un sezon. Peste o lună, cu Arlauskis în poartă, Steaua începe drumul spre grupele Ligii Campionilor, obiectiv primordial pentru viitorul campioanei României şi al lui Costel Gâlcă.

“Sunt mai puternic faţă de cum eram când am plecat de la Urziceni. Am învățat multe la Rubin Kazan, chiar dacă n-am jucat aproape deloc acolo.Mi-a fost foarte greu să rezist atâta timp să nu joc. Nu am meciuri în picioare, dar pentru asta o să trag tare în pregătiri. Am nevoie de Steaua. O să dau tot ce am mai bun ca să-mi ajut echipa. Mă bucur că am ajuns aici, mă simt ca acasă. Nu mă așteptam să revin în România atât de repede, dar mă bucur că am ajuns la cea mai mare echipă din România. Nu mi s-a garantat postul de titular şi nici nu am cerut aşa ceva. Voi munci să fiu titular. Putem să facem performanță, să continuăm să câștigăm titlul și să intrăm în grupele Ligii Campionilor”, a spus Arlauskis la prezentarea sa oficială.

“Performanţele” lui Arlauskis în tricoul ruşilor

SEZON 2013/2014 – 5 MECIURI

4 în Liga Europa

1 în Cupa Rusiei

 

SEZON 2012/2013 – 4 MECIURI

3 în campionatul intern

1 în Liga Europa

 

SEZON 2011/2012 – 2 MECIURI

2 în Liga Europa

 

SEZON 2010/2011 – 6 MECIURI

3 în campionatul intern

3 în Liga Europa

 

E mai scund decât Tătăruşanu, dar câştigă mai bine

Giedrius Arlauskis măsoară 1,84 m, şi este mai scund cu 15 cm decât Ciprian Tătăruşanu. Dacă lituanianul ar fi cel pe care îl cunoşteam acum 4 ani între buturile ialomiţenilor, soluţia steliştilor pare a fi nici prea prea, nici foarte foarte. Cert este că Arla este mult sub nivelul portarului plecat la Fiorentina. La un singur aspect îi ia faţa balticul fostului goalkeeper al campioanei. La bani. 180.000 de euro pe sezon, plus o primă de instalare de 150.000 de euro a primit Arlauskis la parafarea contractului, faţă de cei 150.000 de euro pe care Tătă îi primea de la Gigi Becali. Mai mult decât atât, dacă va rămâne la Steaua şi după acest sezon, Arlauskis va primi o mărire de salariu de 50.000 de euro pe an.

“Arlauskis are serios de tras pentru a ajunge la nivelul lui Tătăruşanu”, Laurenţiu Reghecampf, fost antrenor Steaua

 

Trei portari are acum Steaua în lot: Giedrius Arlauskis, Florin Niţă şi Valentin Cojocaru


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2014-06-11Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE