2020-01-29 14:40

STEAUA. Gigi Becali a uitat să mai transfere jucători români

 |  21:01
STEAUA. Gigi Becali a uitat să mai transfere jucători români

Florentin Dincă

În urmă cu câţiva ani, Gigi Becali avea un vis. Să facă din Steaua o campioană formată exclusiv din jucători români. “Asta-i pohta ce pohtesc. Să am o echipă de români”, spunea finanţatorul roş-albaştrilor. Şi o vreme a fost foarte aproape să-şi îndeplinească visul, cu mici excepţii, gen Georgievski, Szukala sau Piovaccari. Din această vară însă, Becali şi-a schimbat radical strategia în acest sens şi îşi face echipa, mai valoroasă ca niciodată după revoluţie, după cum prea bine zice chiar el, din jucători străini. Primul a fost Sonny Alcenat, a urmat Sulley Muniru, pe turnantă a venit Tahar, iar pe final mai urmează încă doi. Singurul care a făcut excepţie de la regulă a fost Alexandru Tudorie, achiziţionat de curând de Steaua, însă puştiul venit de la Oţelul Galaţi nu reprezintă în momentul de faţă o soluţie viabilă pentru atacul campioanei.

Doar trei români s-ar mai putea regăsi în sezonul următor în formula de start a campioanei României, echipă care ca principal obiectiv calificarea în grupele Ligii Campionilor, dar şi titlul, Cupa României şi Cupa Ligii. Internaţionalul Paul Papp va fi titular de drept în centrul defensivei, la fel ca şi mijlocaşi ofensivi de pe benzi, Adi Popa şi Alex Chipciu, într-o modul tactiv ofensivă pe care antrenorul Mirel Rădoi vrea să-l implementeze la Steaua: 4-3-3. În rest, cinci străini sunt siguri de locul lor în primul “11”: Varela, Alcenat, Guilherme, Muniru şi Breeveld. Alţi doi sunt ca şi antamaţi de Steaua, Aymen Tahar şi Gregory Tade, iar cu portarul Mario Felgueiras (Konyaspor) se poartă negocieri intense măcar pentru un împrumut valabil un sezon.

Dacă totul va sta aşa, românii Stelei vor lua pe banca de rezerve, în frunte cu Tamaş, Cojocaru, Râpă, Toşca, Filip, Neagu, Stanciu, Iancu, Ţucudean. “Toţi jucătorii au fost transferaţi doar de mine! Numai de mine au fost aduşi toţi! Eu m-am priceput să-i aleg pe toţi. Steaua e acum mai puternică decât a fost vreodată”, spune Becali.

Formaţia probabilă a Stelei în noul sezon: Felgueiras – Alcenat, Papp, Varela, Guilherme – Muniru, Breeveld, Tahar – Ad. Popa, Tade, Chipciu


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-06-29Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiriPUBLICITATE