2020-02-18 19:03

TRANSFER SF. “Perla” Craiovei, Andrei Ivan, este în atenţia Barcelonei

 |  16:37
TRANSFER SF. “Perla” Craiovei, Andrei Ivan, este în atenţia Barcelonei

Florentin Dincă

Atacantul pe care Gigi Becali vrea să ofere 2,5 milioane de euro, iar Mihai Rotaru, creditorul Craiovei, cere 4 milioane, este monitorizat de Barcelona, conform cotidianului iberic Sport. Andrei Ivan, puştiul de 19 ani care a explodat în acest sezon din Liga 1 (4 goluri în 18 meciuri) este pe lista campioanei Europei. Fotbalistul roman poate evolua pe banda stânga, atât mijlocaş, cât şi atacant, exact posturile pe care joacă în momentul de faţă Neymar pe Nou Camp.

Dar să nu ne impacientăm prea mult. Ca şi pe Ivan, Barcelona monitorizează alte sute de fotbalişti tineri şi foarte tineri de pe întreg mapamondul. De la monitorizare la transfer este cale lungă. Însă chiar şi aşa, să ajungi totuşi să fii în astenţia unei superputeri ca Barcelona, cea mai în vogă echipă a ultimilor ani, este ceva de pus în ramă. Jurnaliştii spanioli de la Sport scriu că Ivan ar putea fi împrumutat chiar în această iarnă pentru şase luni, iar dacă va da satisfacţie la echipa secundă a catalanilor sau la formaţia la care va fi cedat în această perioadă, el va fi achiziţionat pe exact suma cerută de Rotaru.

De unde acest interes al Barcelonei pentru Andrei? Campioana Europei, scăpată de curând de interdicţia de transferuri impusă de FIFA, vrea să adune din cei mai buni tineri fotbalişti din ligile Europei şi nu numai. Sport.es mai scrie că fotbalistul născut la Moreni a fost deja studiat de antrenorii de la La Masia, celebra Academie a Barcelonei, care au rămas plăcut impresionaţi de calităţile lui Ivan şi şi-au dat acordul ca aceasta să fie testat şi ulterior transferat dacă va fi cazul.

Luni au transferat 77 de jucători

Începând cu 4 ianuarie, Barcelona poate oficializa din nou transferuri. Luni, în chiar prima zi în care au redevenit din nou eligibili pentru transferuri, catalanii au transferat nu mai puţin de 77 de fotbalişti cu mare potenţial, aproape toţi evoluând în Spania. Aceştia au fost convinşi să semneze în ultimele luni, iar acum mutările au fost şi oficializate. Dintre cei 77, doar Arda Turan şi Aleix Vidal au fost transferaţi pentru prima echipă, restul, de la Barcelona B în jos, la toate grupele de juniori ale grupării de pe Nou Camp. Probabil, dacă va semna până la urmă cu Barcelona, şi Ivan va fi direcţionat în primă fază către echipa secundă. Un mare privilegiu, cu care fotbalul românesc nu prea s-a mai întâlnit în ultimul deceniu, de la Mutu şi Chivu încoace.

Cei de la Barcelona sunt interesaţi de Ivan. Există discuţii, dar nimic concret. Deocamdată nu a venit nici o ofertă concretă pentru jucător

Sorin Paraschiv, impresarul lui Andrei Ivan (Digi Sport)

Foto: csuc.ro


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-01-05Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE