2020-07-08 17:39

UEFA a deschis o procedură disciplinară după meciul România - Ungaria. Românii, cercetaţi pentru incidente, maghiarii pentru rasism

 |  14:31
UEFA a deschis o procedură disciplinară după meciul România - Ungaria. Românii, cercetaţi pentru incidente, maghiarii pentru rasism

UEFA a deschis o procedură disciplinară după meciul România - Ungaria, care s-a disputat sâmbătă, pe Arena Naţională, în preliminariile Euro-2016. Românii sunt cercetaţi pentru incidentele din tribune, iar maghiarii pentru rasism, informează site-ul forului de la Nyon.

"O procedură discuplinară a fost deschisă după meciul din Grupa F, dintre România şi Ungaria (1-1), din 11 octombrie, de la Bucureşti. România: incidente între suporteri (articolul 16 (2) (h) din Regulamentul Disciplinar al UEFA); aprinderea şi aruncarea de torţe şi petarde (articolul 16 (2) (b) & (c)); folosirea de lasere (articolul 16 (2) (d), conduită inadecvată a echipei (peste cinci cartonaşe galbene) (articolul (15) (4)). Ungaria: comportament rasist (articolul 14 al Regulamentului Disciplinar al UEFA); incidente între suporteri (articolul 16 (2) (h)), aprinderea de torţe (articolul 16 (2) (c)); conduită inadecvată a echipei (peste cinci cartonaşe galbene) (articolul (15) (4))", a precizat sursa citată.

O serie de incidente au avut loc sâmbătă seară, înainte şi în timpul meciului România - Ungaria. În timpul partidei, fanii unguri au încercat să se bată cu suporterii români, iar jandarmii şi angajaţii BGS au intervenit pentru a calma spiritele. Astfel, angajaţii firmei de pază au folosit spray-uri pralizante şi au lovit mai multe persoane, mai ales în sectoarele ocupate de fanii români.

Jandarmeria şi SMURD au precizat că aproximativ 30 de suporteri români au fost duşi la secţiile de poliţie, pentru cinci fani s-a dispus sancţiunea de a merge la stadion un an, iar 46 de persoane au avut nevoie de asistenţă medicală.

Reprezentativa României a încheiat la egalitate, scor 1-1 (1-0), meciul susţinut, sâmbătă, pe Arena Naţională, în compania Ungariei, în etapa a doua grupei F din preliminariile Euro-2016.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2014-10-15Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE