2020-01-27 11:55

UNDER-21. Joi, ora 10.00, are loc tragerea la sorţi a grupelor preliminare pentru CE din 2017

 |  18:43
UNDER-21. Joi, ora 10.00, are loc tragerea la sorţi a grupelor preliminare pentru CE din 2017

Florentin Dincă

Componenţii echipei naţionale de tineret a României aşteaptă joi, începând cu ora 10.00, cu sufletul la gură, tragerea la sorţi a grupelor preliminare pentru Campionatul European de fotbal ce va avea loc peste doi ani în Polonia. Reprezentativa tricoloră Under-21, care are începând din această săptămână un nou selecţioner, în persoana lui Cristi Dulca, este plasată în urna a doua valorică, şi va avea de înfruntat unul dintre următorii capi de serie: Spania, Anglia, Italia, Germania, Franţa, cehia, Portugalia, Olanda şi Danemarca.

Vor fi trase la sorţi 9 grupe. 7 grupe vor fi formate din câte 6 echipe, iar două grupe de câte 5 echipe. La turneul final din Polonia se vor califica direct cele 9 câştigatoare de grupă, iar cele mai bune 4 ocupante ale locurilor secunde din grupă se vor împerechea într-un play-off, pentru a decide ultimele două naţionale care vor merge la EURO 2017 de peste doi ani. În urma unei decizii a Comitetului Executiv UEFA, Armenia şi Azerbaidjan nu pot juca împreună în aceeaşi grupă. 

UNDER-21. Joi, ora 10.00, are loc tragerea la sorţi a grupelor preliminare pentru CE din 2017
zoom
Dulca şi-a ales” grupa

Cristian Dulca, în vârstă de 42 de ani, a fost numit în urmă cu câteva zile în frutnea naţionalei de tineret, după ce postul a fost lăsat liber la finalul anului trecut de Mihai teja, plecat la Dinamo. Fostul antrenor al lui Gaz Metan Mediaş îi va pregăti pe puştii români în campania de calificare la Campionatul European 2017. Tehnicianul şi-a creionat în cap o grupă pe care şi-ar dori să iasă la tragerea la sorţi programată astăzi la Nyon. ”Nominalizarea mea în funcția de selecționer al reprezentativei Under 21 reprezintă un motiv de mândrie, e important să te afli în familia echipei naționale. Obiectivul pe care ni l-am propus, calificarea la EURO, este realizabil. Cu multă muncă, dar și cu șansă vom fi la turneul final. Din prima urnă valorică, toți adversarii sunt foarte puternici. Sunt de evitat Germania, Spania, Anglia. Cred că vom nimeri în grupă cu Portugalia. Mi-aș dori să mai picăm cu Slovenia, Moldova, Albaniași San Marino. Indiferent de adversari, cel mai important să ne calificăm, să fim peste doi ani în Polonia”, a spus noul selecționer U-21.

Foto: frf.ro

Componenţa urnelor valorice

Urna A

Spania

Anglia

Italia

Germania

Franţa

Cehia

Portugalia

Olanda

Danemarca

Urna B

Rusia

Elveţia

Suedia

Serbia

Israel

Ucraina

Slovacia

ROMÂNIA

Belgia

Urna C

Turcia

Slovenia

Austria

Grecia

Scoţia

Croaţia

Norvegia

Armenia

Muntenegru

Urna D

Finlanda

Ţara Galilor

Ungaria

Islanda

Bosnia

Georgia

Moldova

Irlanda

Belarus

Urna E

Bulgaria

Cipru

Macedonia

Lituania

Azerbaidjan

Kazahstan

Albania

Letonia

Estonia

Urna F

Ins.Feroe

Irlanda de Nord

Luxemburg

Malta

San Marino

Andorra

Liechtenstein


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-02-04Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE