2020-02-22 13:46

VAR în Liga 1? Arbitrii români, trimiși la specializare

 |  15:55
VAR în Liga 1? Arbitrii români, trimiși la specializare

Preşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal, Gino Iorgulescu, a anunţat că există deja discuţii pentru introducerea cât mai curând a sistemului de arbitraj video (VAR) în Liga 1.

El a precizat că în acest sens va solicita Federaţiei Române de Fotbal să trimită arbitrii la specializare, pentru ca introducerea acestui sistem de arbitraj să nu îi ia pe nepregătite pe fluierașii autohtoni.

"Suntem în discuţii cu partenerii noştri, dacă se poate ca în momentul în care se face producţia (n.r. - TV) să se realizeze şi sistemul VAR. Avem această preocupare. Primul pas pe care trebuie să-l facem este să trimitem o adresă către federaţie, în care să trimită deja arbitri la specializare ca să nu ne trezim că ajungem la concluzia că noi putem folosi VAR-ul şi să nu avem arbitri specializaţi. Noi suntem în discuţii, iar dânşii (n.r. - FRF) trebuie să se mişte în direcţia asta. Durează câteva luni să se specializeze arbitri pentru sistemul VAR", a declarat Iorgulescu.

Secretarul general al LPF, Justin Ştefan, a precizat că există fonduri de la FIFA pentru formarea arbitrilor care urmează să participe la implementarea sistemului VAR, FRF fiind dispusă să acceseze acele fonduri. Termenul de formare a arbitrilor ar fi de şase luni şi, în aceste condiţii, VAR-ul va putea introdus abia în sezonul 2020/2021 al Ligii I.

 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-04-22Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE