2020-02-23 10:36

Vestiarul a explodat la Barcelona: Tartorul Leo Messi e “la cuţite” cu antrenorul Luis Enrique

 |  19:21
Vestiarul a explodat la Barcelona: Tartorul Leo Messi e “la cuţite” cu antrenorul Luis Enrique

Florentin Dincă

Barcelona nu a mai câştigat un trofeu major în ultimii doi ani, iar tensiunile la club sunt din ce în ce mai mari. Aducerea pe banca tehnică în vară a lui Luis Enrique nu a fost se vede cea mai bună decizie. Tânărul antrenor antrenor a vrut să fie el numărul unu şi-a astfel şi-a pus rapid vestiarul în cap. Rezultatele bune de la începutul sezonului au mascat animozităţile dintre greii vestiarului, în frunte cu Leo Messi, şi noul tehnician. Însă ultimele rezultate din Primera Division, 0-0 cu Getafe şi 0-1 cu Real Sociedad au dinamitat la maximum vestiarul de pe Nou Camp. Şi cum războiul dintre cele două părţi mocnea de mult, acesta a izbucnit de-a binelea chiar în a doua zi a noului an. Următoarele meciuri sunt decisive pentru soarta antrenorului, deoarece Barca nu îşi permite niciodată să-l lase pe Messi să plece. Indiferent de ofertele primite!

Jurnaliştii spanioli de la Marca au enumerat cele şase momente critice care au dus la starea de asediu de la Barcelona. Primul a fost în vară, la prezentarea noului antrenor, când Luis Enrique a pus piciorul în prag: “Eu voi fi liderul acestei echipe!”. Messi, Xavi, Iniesta, Neymar, Pique şi Mascherano au strâmbat din nas la auzul acestor vorbe războinice. Al doilea scurt-circuit s-a produs după eşecul cu Celta Vigo, chiar fosta echipă a lui Enrique, când starul argentinian i-a reproşat antrenorului că nu a folosit garnitura de bază. Al treilea scandal, şi cel mai mare, a avut loc pe 2 ianuarie, la prima şedinţă de pregătire a catalanilor din acest an. La o fază banală, Leo a fost contrat mai tare de un coechipier, iar Luis Enrique nu a oprit jocul şcoală, fapt care l-a înfuriat peste măsură pe fotbalist, care s-a dus glonţ să-i ceară socoteală antrenorului său. Martorii spun că ploaia de înjurături dintre cei doi a fost foarte aproape de a degenera într-o bătaie în toată regula. Coechipierii au intervenit în favoarea lui Messi, mai ales prietenul său cel mai bun, Neymar, iar spiritele s-au calmat. Pe moment. Episodul 4. Antrenorul nu a trecut cu vederea incidentul reprobabil şi i-a ţinut pe cei doi pe bancă în meciul cu Socidead, aruncându-i în luptă în repriza secundă. În zadar, pentru că bascii s-au apărat fără greşeală. Al cincilea episod s-a desfăşurat imediat după meciul cu pricina, când Messi&Co. i-au reproşat din nou antrenorului alcătuirea formulei de start. Ultimul incident a avut loc la antrenamentul de a doua zi al echipei, când Leo Messi a lipsit. Oficialii clubului au susţinut că argentinianul a suferit o gastroenterită, însă neoficial lucrurile au scăpat iremediabil de sub control.

Mourinho stă la cotitură

“The Special One” priveşte cu interes războiul de la Barcelona, fosta sa rivală din Spania. Mourinho l-a convins pe Roman Abramovich să bage mâna adânc, foarte adânc în buzunar, şi să achite clauza de reziliere în valoare de 250 de milioane de euro în cazul în care Messi se hotărăşte să plece de pe Nou Camp. Plus un salariu stagional de 30 de milioane de euro pentru argentinian, cu 5 mai mult decât câştigă acum “Piticul atomic”. Postul catalan de radio RAC-1 anunţă că oficialii englezi au luat deja legătura cu tatăl lui Leo pentru a discuta despre cel mai scump de departe transfer din istorie.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-01-07Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE