2020-04-06 22:18

A încetat din viață fostul președinte al Federației Române de Gimnastică

 |  22:11
A încetat din viață fostul președinte al Federației Române de Gimnastică

Nicolae Vieru, fost președinte al Federației Române de Gimnastică, a decedat astăzi, într-un spital din București. În vârstă de 84 de ani, Nicolae Vieru suferea de cancer de prostată.

"Nicolae Vieru, nu numai o personalitate, ci și o instituție prin activitatea desfășurată de decenii în slujba gimnasticii românești și internaționale, s-a stins din viață după o lungă și grea suferință, în cursul zilei de astăzi (n.r. - vineri, 2 septembrie). Președinte de Onoare al Federației Române de Gimnastică și Vice-presedinte de onoare al Federației Internaționale de Gimnastică, Nicolae Vieru s-a stins la vârsta de 84 de ani, lăsând în urmă o impresionantă carieră și o moștenire de neprețuit pentru generații de sportivi și tehnicieni", se arată pe site-ul Federației Române de Gimnastică.

La aflarea veștii, fosta gimnastă Nadia Comăneci a reacționat prin intermediul paginii personale de Facebook: "Un om deosebit. Îți vom duce dorul, dragă Nicolae Vieru. Dumnezeu să te odihnească”, a scris Nadia Comăneci.

Nicolae Vieru s-a născut la data de 21 aprilie 1932, în Buhuși, județul Bacău. A fost mai întâi profesor de sport, după care antrenor al lotului masculin de gimnastică, precum și președinte al Federației Române de Gimnastică, în perioada 1987-2005. Din 2006, era președinte de onoare al Federației Române de Gimnastică, iar din 2008 vicepreședinte al forului internațional de profil.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-09-02Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiriPUBLICITATE