2020-07-13 08:31

Bucureştiul trebuie să decidă dacă poate organiza Europenele de gimnastică artistică din 2017

 |  12:26
Bucureştiul trebuie să decidă dacă poate organiza Europenele de gimnastică artistică din 2017

Președintele Uniunii Europene de Gimnastică (UEG), francezul Geoges Guelzec, a declarat, miercuri, că Bucureștiul trebuie să dea un răspuns clar până în luna decembrie dacă va putea găzdui sau nu Campionatele Europene de gimnastică artistică din 2017.

''Peste două săptămâni avem o reuniune a Comitetului Executiv, unde vom transmite toate informațiile. Am acordat României acest campionat din respect pentru rezultatele bune obținute de-a lungul istoriei de către gimnaștii români, la masculin și feminin. Vom aștepta până în decembrie un răspuns al Bucureștiului, iar în ianuarie 2016 vom lua o decizie'', a precizat Geoges Guelzec, potrivit Agerpres. 

Organizarea Campionatelor Europene de gimnastică artistică din 2017 este în pericol deoarece lucrările pentru noua Sală Polivalentă nici nu au început.

''Demersurile (pentru găzduirea Campionatului European de gimnastică artistică din 2017, n. red.) au început în 2013. Lucrurile s-au încurcat între timp și se duce o bătălie acerbă între doi candidați (la licitația de construcție a Sălii Polivalente din București, n. red.). Aceste complicații au ajuns până în justiție. Demararea construcției a fost amânată, astfel, cu peste un an și jumătate. Delegația UEG a venit la București să vadă concret care e situația de fapt pentru organizarea CE programat în aprilie 2017'', a precizat la rândul său președintele Federației Române de Gimnastică, Adrian Stoica.

Acesta a susţinut că 'există o variantă de rezervă, şi anume Sala Polivalentă din Cluj-Napoca.

''Au existat două candidaturi în această competiție, Danemarca și România, care a propus orașul București. În măsura în care Bucureștiul nu va putea găzdui, Danemarca ar putea să ridice obiecții. Sper ca gimnastica românească să nu fie penalizată din motive care nu au legătură cu gimnastica'', a menţionat Geoges Guelzec.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-09-23Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE