2020-07-05 04:12

Echipa feminină de gimnastică a României, locul 13 la calificările pentru Campionatul Mondial

 |  09:35
Echipa feminină de gimnastică a României, locul 13 la calificările pentru Campionatul Mondial

Echipa feminină de gimnastică a României a încheiat calificările la Campionatul Mondial pe locul 13, motiv pentru care va evolua, în premieră, la turneul preolimpic de la Rio pentru calificarea la JO din 2016.

De asemenea, în finalele individuale de la Glasgow s-au calificat doar Larisa Iordache şi Laura Jurca la individual-compus.

Echipa feminiă de gimnastică a României a încheiat calificările la Mondiale pe locul 13 şi va evolua, în premieră în istoria sa, la un turneu preolimpic, cel de la Rio care se va desfăşura în perioada 16-19 aprilie 2016.

De asemenea, nicio gimnastă română nu va evolua în finalele pe aparate la competiţia de la Glasgow. Doar Larisa Iordache si Laura Jurca s-au calificat la individual-compus, de pe locurile 16, respectiv 23, din 24 posibile.

”Nu va exista nicio prezenţă românească în finalele pe aparate. Fără a încerca să punem sare pe rană, vom mai adăuga că trebuie să ne întoarcem cu decenii în urmă pentru a găsi echipa noastră pe un astfel de loc (locul 9, în 1962) sau fără o finalistă în concursul pe aparate”, a precizat FR Gimnastică, pe site-ul oficial.

Forul internaţional de profil (FIG) a anunţat, la rândul său, că echipa feminină a României a fost eliminată dintr-o finală a unei competiţii extrem de importante pentru prima dată de la ediţia din 1972 a Jocurilor Olimpice.

"Nu ştiu ce pot spune după ziua de ieri (vineri – n.r.) în care am văzut fetele concurând aşa de slab. Nu le-am văzut niciodată aşa. Încă avem concurs, încercăm să maximizăm ce se mai poate, după ratarea cu echipa feminină. A fost o zi nefastă, asta e realitatea. Nu le-am văzut niciodată concurând în acest fel. Această ratare face calificarea la JO mai grea, dar nici nu ne gândim că nu vom fi acolo şi să ne schimbăm strategia privind ce dorim la JO”, a afirmat preşedintele FR Gimnastică, Adrian Stoica, pentru Mediafax. 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-10-25Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE