2020-07-05 19:47

Marian Drăgulescu a câştigat argintul la CM de Gimnastică şi implicit locul la Jocurile Olimpice de anul viitor

 |  18:22
Marian Drăgulescu a câştigat argintul la CM de Gimnastică şi implicit locul la Jocurile Olimpice de anul viitor

Florentin Dincă

Cel mai titrat gimnast român din istorie, Marian Drăgulescu, a reuşit o performanţă mai rar întâlnită. Retras acum trei ani din carieră, imediat după Jocurile Olimpice de la Londra, sportivul român în vârstă de aproape 35 de ani a revenit în această primăvară în sala de antrenamente. Cu un singur gând, acela de a participa la Olimpiada de anul viitor de la Rio de Janeiro. Iar eforturile sale au fost răsplătite cu vârf şi îndesat.

Marian a cucerit duminică medalia de argint în proba de sărituri din cadrul Campionatelor Mondiale de gimnastică artistică de la Glasgow. El a terminat finala pe locul secund, cu 15,400 puncte. Aurul a fost adjudecat de Ri Se-Gwang (Coreea de Nord), cu 15.450 de puncte, în timp ce pe poziţia a treia a podiumului a terminat americanul Donnel Whittenburg, cu 15.350 de puncte. “Astăzi (n.r - ieri) este o zi mare pentru mine, am inima cât un purice de emoţii, dar sunt foarte fericit că am ajuns în finală. Un singur lucru ştiu, că nu voi renunța niciodată fără să lupt”, a fost mesajul de pe Facebook al lui Marian Drăgulescu înainte de finala de la sărituri. Iar lupta sa a dat roadele scontate. În altă ordine de idei, vineri, în finală la individual-compus, Cristian Băţagă s-a clasat abia pe locul 21.

Gimnastul român mai are în palmaresul său bogat opt titluri de campion mondial, nouă titluri de campion continental, plus o medalie de argint (sol) şi două de bronz (sărituri şi pe echipe), ultimele trei la Jocurile Olimpice de la Atena (2004).

Marian Drăgulescu a câştigat argintul la CM de Gimnastică şi implicit locul la Jocurile Olimpice de anul viitor
zoom
Urma scapă turma

Medalia obţinută de Marian Drăgulescu în ultima zi la competiţia organizată în Scoţia se alătură bronzului câştigat de Larisa Iordache la individual compus feminin. Două medalii înseamnă puţin, foarte puţin pentru gimnastica românească, mai ales cea feminină, altădată aflată în prim-planul acestui sport. La Glasgow, echipa noastră de fete a terminat pe locul 13 în calificări şi va intra în turneul preolimpic de anul viitor. La fel şi echipa băieţilor, care au încheiat concursul pe poziţia a 14-a, ratând astfel finala probei şi automat calificarea directă la Jocurile Olimpice din Brazilia, urmând a evolua la turneul preolimpic, programat între 16-19 aprilie 2016 la Rio, pentru unul din ultimele patru locuri care vor duce Olimpiadă.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-11-01Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE