2020-07-16 20:40

Nadia Comăneci împlineşte miercuri vârsta de 53 de ani

 |  14:20
Nadia Comăneci împlineşte miercuri vârsta de 53 de ani

Nadia Comăneci împlineşte miercuri vârsta de 53 de ani. Nadia este cea mai cunoscută gimnastă din toate timpurile şi prima sportivă din lume care a luat nota 10 în acest sport, la Jocurile Olimpice de vară de la Montreal 1976.

Nadia Comăneci s-a născut pe data de 12 noiembrie 1961, la Oneşti. Nadia a început să practice gimnastica de la şase ani, iar la 11 ani, a ocupat locul I în proba de individual compus a Campionatelor naţionale de juniori, dar şi în concursul pe echipe.

La vârsta de 13 ani, Nadia Comăneci s-a clasat pe primul loc la cinci probe de la Internaţionalele României: individual compus, paralele inegale, sol, bârnă şi sărituri.

La Jocurile Olimpice de la Montreal, Nadia Comăneci a devenit prima gimnastă din era modernă a acestui sport care a primit nota 10, după prestaţia ei la paralele inegale. Până la sfârşitul competiţiei, gimnasta din România a mai obţinut încă şase note de zece.

La următoarele Jocuri Olimpice, în 1980, Nadia Comăneci a câştigat două medalii de aur, la sărituri şi sol, şi două medalii de argint, în concursul pe echipe şi la individual compus. Nadia s-a retras din competiţie în 1981, iar în 1989 a părăsit ţara, stabilindu-se în Statele Unite ale Americii.

Nadia Comăneci a devenit, în 1999, primul sportiv care a fost invitat să ţină un discurs la sediul ONU, cu ocazia anului internaţional al voluntariatului.

Nadia este preşedinte de onoare al Federaţiei Române de Gimnastică, preşedinte Onorific al Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, Ambasadorul Sporturilor Româneşti şi membru al Fundaţiei Federaţiei Internaţionale de Gimnastică.

De asemenea, împreună cu soţul său deţine Academia de Gimnastică Bart Conner Gymnastics Academy din Oklahoma City.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2014-11-12Parerea ta...

CROCODILUL FLAMAND
12 Noi 2014

Asta nu era iubita lui Nicusor Ceausescu si Florin Piersic(printre multi altii care faceau coada la usa ei) E de notorietate ca Florin Piersic si securistii lui Nicusor s-au batut ca chiorii pentru ea Se intampla prin 1985-88 din cate tin eu minte La multi ani Nadia,ia spune-ne cum era cu iubitii tai din tinerete(2014-1985=29de ani inainte,deci NAdia avea atunci 53-29 adica 24deani)
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE