2020-07-11 11:28

Octavian Bellu și-a dat demisia din funcția de director al Academiei Olimpice de Excelență

 |  10:44
Octavian Bellu și-a dat demisia din funcția de director al Academiei Olimpice de Excelență

Octavian Bellu, antrenorul lotului feminin de gimnastică al României, a demisionat, luni, din funcția de director al Academiei Olimpice de Excelență. Acesta deținea funcția de director din anul 2009.

Bellu ''a solicitat încetarea raporturilor de activitate cu Comitetul Olimpic și Sportiv Român (COSR), depunându-și demisia la secretariatul COSR'', precizează comunicatul.

Octavian Bellu, antrenorul coordonator al lotului feminin de gimnastică artistică al României, este unul dintre cei trei candidați la funcția de președinte al COSR, alături de Elisabeta Lipă, președinta Federației Române de Canotaj și a Clubului Sportiv Dinamo, și de Alin Petrache, președintele Federației Române de Rugby, la alegerile programate joi 29 mai.

Antrenorul echipei naționale de gimnastică a României, Octavian Bellu, a fost declarat de World Records Academy ca "cel mai de succes antrenor din lume" cu un palmares de 16 medalii olimpice de aur și un total de 305 la Campionatele Mondiale, campionatele Europene și la Jocurile Olimpice. Bellu a condus echipa de gimnastică a României la câștigarea a 5 titluri mondiale și două titluri olimpice, precum și numeroase titluri individuale.

În perioada 2005-2006, a fost consilier de stat la Administrația Prezidențială. 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2014-05-27Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiriPUBLICITATE