2020-07-13 09:20

OFICIAL. Octavian Bellu şi Marian Bitang pregătesc iar lotul naţional de gimnastică

 |  18:41
OFICIAL. Octavian Bellu şi Marian Bitang pregătesc iar lotul naţional de gimnastică

Florentin Dincă

Octavian Bellu şi Marian Bitang au revenit în fruntea lotului naţional de gimnastică, trecând în acest fel peste supărările din primăvară pricinuite de alegerile la şefia COSR, acolo unde primul s-a simţit nedreptăţit în lupta cu Alin Petrache. La doar o zi distanţă, Bellu şi Bitang îşi depuseseră demisiile prin e-amil din Comitetul Olimpic şi Sportiv Român.

Mai mult, pe 15 septembrie, cei doi mari antrenori anunţau că renunță la activitatea de la lot pentru a se dedica în totalitate programului de descoperire a talentelor din țară. Dovadă că, la Campionatele Mondialele de la Nanning, lotul feminin de senioare a fost condus de un staff compus din Lucian Sandu, Lăcrămioara Moldovan și Cristian Moldovan.

“Am avut multe discuții cu ei. Mecanismul revenirii lor e relativ simplu, de atragere reciprocă, nici nu are importanță cine, cum și când. Tot noi am reglat lucrurile. Am stabilit să colaborăm până după JO, iar apoi vom vedea ce se întâmplă. Mie mi se pare că este soluția cea mai normală și cea mai aproape de pregătirea acestui lot feminin. Ei sunt de mai mult în poziţia de antrenori ai lotului naţional. A fost doar o etapă scurtă în care dânşii şi-au clarificat nişte lucruri şi sunt la lotul naţional de mult. Am discutat cu dânşii, nu există contracte separate, sunt într-o colaborare, nu neapărat cu contractul pe masă. E o problemă foarte veche între noi, pentru că federaţia are resurse limitate. Dar asta nu e o chestiune care să-i împiedice să pregătească lotul naţional. Nu au avut alte doleanţe, oamenii şi-au clarificat lucrurile pe care le aveau ei cu ei şi sunt înapoi la treabă”, a declarat preşedintele FR Gimnastică, Adrian Stoica.

Bellu şi Bitang s-au ocupat de pregătirea sportivelor în această perioadă, chiar dacă dânşii nu au stat efectiv în sală să le antreneze - Carmen Tocală, ministrul secretar de stat în MTS

Continuă în paralel să caute şi talente

În luna martie a acestui an, un sponsor important se alia într-un parteneriat cu gimnastica artistică feminină, în perioada 2014-2016, şi care prevedea atât finanţarea lotului olimpic, cât şi a unui program naţional de selecţie la nivelul copiilor, selecţie care revine pe umerii lui Octavian Bellu şi ai Marianei Bitang. Conform acestui program, aproximativ 150 de copii cu vârste între 5 şi 9 ani urmau a fi triaţi şi selecţionaţi în şase centre regionale: Bucureşti (Steaua şi Dinamo), Deva, Oneşti, Timişoara şi Constanţa. La rândul său, lotul naţional feminin de gimnastică beneficiază prin intermediul acestui parteneriat de condiţii foarte bune de pregătire, atât pentru sportive, cât şi pentru personalul tehnic şi administrativ. Peste toate acestea, protocolul prevede şi o candidatură a Bucureştiului la găzduirea Campionatelor Europenelor de gimnastică artistică din 2017, acolo unde Federaţia Română de Gimnastică şi-a depus candidatura. Asta cu condiţia ca noua sală polivalentă să fie terminată până la finalul anului 2016.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2014-11-03

Mai multe imagini:
OFICIAL. Octavian Bellu şi Marian Bitang pregătesc iar lotul naţional de gimnastică
zoom
Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE