2020-07-11 10:18

ROMANIA, campioana europeana la gimnastica. Medalii de AUR pentru fetele lui Bellu si Bitang, in Bulgaria VIDEO

 |  17:19
ROMANIA, campioana europeana la gimnastica. Medalii de AUR pentru fetele lui Bellu si Bitang, in Bulgaria VIDEO

Medalie de aur pentru echipa Romaniei la Campionatele Europene de gimanistica din Bulgaria, dupa un concurs perfect, in care Larisa Iordache si celelalte fete ale lui Bellu si Bitang au avut evolutii incantatoare. Andreea Munteanu, Diana Bulimar, Alina Stanila, Silvia Zarzu si Larisa Iordache sunt fetele care au adus medalia de aur Romaniei. Gimnastele noastre au demonstrat ca Romania inca are un cuvant important de spus pe scena gimnasticii europene. Aceasta este a saptea medalie de aur pe care Romania o castiga in proba de echipe la Europene, in toata istoria. Medalia de argint a revenit Marii Britanii, iar medalia de bronz, echipei Rusiei. Duminica urmeaza finalele pe aparate unde vom fi reprezentati de Larisa Iordache la toate aparatele si de Diana Bulimar la birna.

La Sofia, fetele lui Bellu si Bitang au dominat competitia de la un capat la celalalt si au demonstrat ca ne regasim stralucirea in sportul pe care l-am dominat in ultimele decenii.

Romania a inceput concursul la sarituri, iar fetele noastre au reusit sa ia un avantaj de aproximativ jumatate de punct dupa doar primele exercitii, scrie ziare.com. Acest avantaj s-a pastrat si dupa paralele, pentru ca la barna sa ne desprindem la 3.6 puncte in fata Marii Britanii, ocupanta locului doi din acel moment.

Ultima proba in care am concurat a fost solul, care, prin traditie, defineste nivelul de performanta al gimnasticii din Romania, astfel ca nici de aceasta data nu am dat gres.

Romania a castigat astfel medalia de aur in proba pe echipe cu un punctaj total de 172.754, devansand Marea Britanie (170.633) si Rusia (169.329).

Performanta gimnastelor din Romania este cu atat mai laudabila in conditiile in care Bellu si Bitang le-au aruncat in lupta pe junioarele Alina Stanila, Silvia Zarzu si Andreea Munteanu.

"In afara de Larisa Iordache, care a fost motorul echipei, si Diana Bulimar, celelalte sunt debutante la o editie majora. Este mult de munca, pana in toamna trebuie sa construim o echipa si mai puternica, pentru ca acolo (Campionatul Mondial - n.red.) ne vom intalni cu SUA si China. Urmeaza multa munca pentru Campionatele Mondiale din toamna", a declarat Mariana Bitang, antrenor al lotului de gimnastica feminina, la Digi 24.

"A fost un concurs extrem de tare, dar si de frumos. Marea Britanie a aratat o echipa foarte solida, care din calificari a mers aproape de valoare ei maxima. Noi am gresit in calificari, dar azi s-au adunat foarte bine fetele. A fost un concurs incarcat de emotii, de tot ce inseamna un concurs mare. Rusia e intr-o perioada mai putin fasta, are fete accidentate, atat au putut azi, dar sa nu ne gandim pe viitor ca asta e valoarea ei. Personal, m-a impresionat toata echipa Romaniei, cum s-a adunat si s-a batut pentru medalia de aur de la un capat la celalalt al finalei. Am avut sansa sa fim aproape de tara, la Sofia, iar oamenii veniti de acasa ne-au incurajat, le multumim, au fost un «jucator» ca la fotbal, jucatorul din afara terenului" a declarat presedintele FR Gimnastica, Adrian Stoica.

Notele obtinute de sportivele noastre:

Sarituri: Larisa Iordache - 14.866, Alina Stanila - 14.666, Silvia Zarzu - 14.633

Paralele: Alina Stanila - 13.500, Diana Bulimar - 14.133, Larisa Iordache - 13.966

Barna: Diana Bulimar - 14.533, Andreea Munteanu - 14.933, Larisa Iordache - 14.700

Sol: Andreea Munteanu - 14.133, Diana Bulimar - 14.255, Larisa Iordache - 14.466

Cu un total de 172.754 puncte, România a cucerit medalia de aur. 

Pe podium au mai urcat Marea Britanie (170.663 puncte) şi Rusia (169.329).

România va mai fi reprezentată la CE feminine în finalele pe aparate de duminică, de Larisa Iordache la sărituri, paralele, bârnă şi sol, respectiv Diana Bulimar în finala de la bârnă.

Delegaţia României a obţinut anterior două medalii la junioare: bronz cu echipa şi argint, prin Laura Jurcă la individual-compus.

Obiectivul delegaţiei României la CE de la Sofia este obţinerea a trei-patru medalii.

La ediţia din 2012 a Campionatului European, echipa de senioare a României a cucerit medalia de aur, cea din 2014 fiind al şaptea din palmaresul echipei tricolore.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2014-05-17

GALERIE MEDIA
Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE